Mobilspill som er bedre enn Wordfeud

Etter 100 dager med hjemmekontor/permisjon/sparken/alkoholisme/nyvunnen interesse for jogging og surdeig har vi internalisert Bent Høie. Vi har internalisert det tomme blikket hans, den rasjonelle tilnærmingen til … disse tidene. På overleppa har det grodd frem en liten bart som ser ut som en kost. Det er en liten Bent Høie i oss alle nå. Vi har akseptert at vi ikke har noen som helst påvirkning på vår egen hverdag, at vi selv ikke kan bestemme hvordan vi vil leve, og at den lille friheten vi har blitt så glad i, og som vi til vanlig egentlig er fornøyd med, alltid balanserer på en knivsegg.

Den samme umyndiggjørende følelsen av maktesløshet en kan føle på i møte med virus, helsepolitiske reaksjoner på virus og generelt et Storsamfunn i full sving, kan en også beklageligvis kjenne på uten å reise seg fra senga, og helt uten å trykke seg inn på nettaviser som melder hver enkelt sykehusinnleggelse som det er statsrådsavgang.

Det er nok å spille Wordfeud og få en «VÆRE» til 220 poeng i fleisen, etter selv å ha lagt «KLUT» til for eksempel 13 poeng.

Slike forferdelige opplevelser overgår pandemier, pressekonferanser og NRKs dekning av disse. Ingen usle triple ordpoeng kan bøte på den psykiske belastningen.

LES OGSÅ: 3 spel du kan spele heime i karantene og isolasjon

På toppen av det hele sitter vi fortsatt koronafaste i trange byleiligheter. Å legge fra seg mobilen og lese en bok kommer ikke på tale. Vi SKAL se på mobilskjermen så mye som mulig. Vi er millennials, vi er zoomers, kort sagt gir vi faen. Og vi nekter å la oss kue av noe som ikke involverer mikrobetalinger og/eller små artige lyder. Såååå …

Her er de beste mobilspillene som IKKE er Wordfeud.

80 Days (iOS, Android)

Året er 1872, og Phileas Fogg har akkurat inngått et veddemål på om han kan reise rundt hele jorda på 80 dager eller mindre. Som hans tjener er du, Passpartout, pent nødt til å slenge deg med. Som du kanskje har skjønt, er choose your own adventure-spillet 80 Days løst basert på Jules Vernes klassiker Jorden rundt på 80 dager. Og spillet er svært! I løpet av en rundttur anslår skaperne selv at spilleren kun ser 2 % av spillets tekstmessige innhold.

Pris: 55kr 

Mini Metro (iOS, Android)

Mini Metro er alle hipster-urbanisters våte drøm. I spillet skal man, ved å dra linjer mellom to punkt, skjøtte og designe t-bane-systemet i en stadig voksende storby. Designen er minimalistisk, gameplayet er hypnotisk, og spiller man det nok, kan det hende man begynner å betale månedskortet sitt med glede.

Pris: 12kr

Really Bad Chess (iOS, Android)

«Sjakk, bare at ikke kjedelig», var det noen som sa. I Really Bad Chess får man tilfeldige brikker basert på nivået sitt, slik at det er veldig lett, selv om man er dårlig i sjakk. Etter hvert som nivået ditt øker, øker også vanskelighetsgraden.

Pris: Gratis

LES OGSÅ: Sint på ingenting: I Telenor Arena med Slipknot

Flipflop Solitaire (iOS, Android)

Flipflop Solitaire er i likhet med Really Bad Chess utviklet av Zach Gage. Kort sagt er det kabal, bare at bedre, og dessuten på telefonen din.

Pris: Gratis

The Battle of Polytopia (iOS, Android)

eXplore, eXpand, eXploit, and eXterminate. Hvor mange X-er er det? Det blir fire X-er, det! The Battle of Polytopia er et 4X-strategispill av det minimalistiske slaget, der bare veldig mange firkanter og fæle AI-styrte stammer og sivilisasjoner står mellom deg og verdensherredømme.

Pris: Gratis å spille

Teamfight Tactics (iOs, Android)

Teamfight Tactics er et rundebasert autobattle-spill satt til League of Legends-universet. Du velger og plasserer ut karakterer som så kjemper for din … eh … ære? Eventuelt for å unngå at du kjeder deg ihjel.

Pris: Gratis å spille

LES OGSÅ: Vaner som må endres permanent etter korona

Exploding Kittens Unleashed (iOS, Android)

I 2015 var Exploding Kittens det prosjektet som hadde mottatt mest støtte via Kickstarter, noensinne. Spillet beskrives som et kortspill for folk som er into små pusekatter, eksplosjoner, og, får en anta, kortspill. Exploding Kittens Unleashed er gratisversjonen, og er fortsatt russisk rulett i kortspillformat.

Pris: Gratis

Hearthstone (iOs, Android)

Turbasert strategispill utviklet av World of Warcraft-studioet Blizzard. Som vanlig handler det om å vinne, noe man i Hearthstone gjør ved å samle de beste kortene, slik at man kan benytte seg av magi og bruke fete våpen.

Pris: Gratis å spille

LES OGSÅ: Sjekk ut traileren til Seinfeld-spillet

Game Dev Tycoon (iOS, Android)

Når man har spilt alle spill det er vits å spille, er det bare et spill igjen det er vits å spille, nemlig spillet som handler om at man lager spill: Game Dev Tycoon. Du starter i det små i det uskyldsrene og idealistiske 80-tallet og så … går det den veien DU bestemmer.

Pris: 55kr

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X