Foto: Maria Pasenau

Hva driver raverne med, nå som klubbene er stengt?

Aldri før har folk hatt mer ledig tid i helgene. Istedenfor å bake surdeigsbrød, se Steven Seagal-filmer eller skrive under på alle Y-blokka-kampanjene velger noen å intervjue seg selv, og sende det rett til NATT&DAG for publisering.

Vi er ikke vanskelige å be, vi! Selvgjort er velgjort.

Hva har du savnet mest under karantenen?
– Å danse i sweatshoppen på Villa, helt klart. Det samme gjelder omtrent alle jeg har snakket med.

Hva har du gjort for å kompensere?
Ga opp livestreams, så har vært på et par svært intime hjemmefester, bare med de aller nærmeste. For noen er jo dette drømmen, vorset som aldri ender.

Har du tatt drugs hjemme for å minske savnet?
– Ja.

Hva da?
– Plukket umiddelbart opp den gamle weed-vanen da hjemmekontor ble et faktum, men heldigvis gikk jeg lei etter et par bagger. Når vi har vært flere sammen har vi bare tatt cola og MDMA, men så fort det er mulig skal vi dra på hytta. Der blir det litt mer psykedeliske turer. Vil tro det blir det gøyeste, for det har vist seg at stemningen, musikken og lysene er halve greia med vanlige partydrugs.

Ble savnet mindre?
– Nei. Eller litt.

Hvilket event vil du trekke frem som et høydepunkt fra fjoråret?
– Det må bli et par av settene under Sommerøya-festivalen. Også var Monument på Blå en utenomjordisk opplevelse. Vi trenger mer av sånt her til lands.

Les også: Rave er ikke en museumsgjenstand

Hva skulle bli vårens høydepunkt?
– Henge masse på Ostara Bar i Kvadraturen. Futoria-ravet i Tårnet. Også hadde vi så vidt begynt å glede oss til sesongåpningen av Det Gode Selskab på MS Bjørvika-båten da COVID bare, nah. Så RIP.

Hva er det første du kommer til å gjøre når byen åpner igjen?
– UteLIVVE IT UP. Og se sykt bra ut mens jeg gjør det. For er det én ting vi har god tid til nå så er det jo å gå turer ute og lage sunn mat.

Hvilken DJ vil du se og høre først?
– Kanskje noen av Uteklubb-boysa. Primært noen som skaper en opplevelse jeg ikke kan søke meg til på Spotify eller Soundcloud.

Hva er dine forventninger til den første kvelden?
– Lange køer i baren, mange gjennomtenkte outfits og stappfulle nach. Vi har tullet med at vi skal kjøpe med oss øl på dagen og bare sette oss utenfor Villa i påvente av at de åpner, men jo lengre dette varer jo mindre tull blir det.

Les også: Uteklubb: – Det er definitivt et tomrom i norsk uteliv

NATT&DAG kjenner til kildens identitet.

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X