Har korona gjort det hyggeligere å game med fremmede?

Mange har blitt litt hyggeligere siden pandemien begynte. Gjelder dette også sinte gamere?

b
a

Vanligvis har man ikke veldig hyggelige samtaler over meldingsfunksjonen på Playstation Network. De man spiller mot er motstandere som skal overvinnes, ikke potensielle venner. Når meldingene først ruller inn fra fremmede er det gjerne fra folk som føler at du var heldig og som vil få ut aggresjon. Får man en sur melding fordi man har vunnet en digital fotballkamp er det lett å selv bli sur. Og så har man det gående.

For eksempel da jeg fikk følgende melding etter å ha vunnet fortjent og jeg ville at personen skulle få dårlig samvittighet:

Jeg må innrømme at jeg selv har blitt sint når jeg har tapt. Jeg er jo bare et menneske. Jeg sendte for eksempel følgende melding etter et tap på Pro Evolution Soccer:

Men nå er det nye tider. Koronakrisen har minnet oss på hvor lite landegrenser har å si. Vi er alle mennesker, og vi sitter i samme metaforiske båt. I alle fall vi dritrike europeere, som kan game mens folk i fattige land dør. 

Har denne følelsen av medmenneskelighet rent over til internett? Jeg bestemte meg for å kontakte alle jeg har spilt fotballspillet PES 2020 mot på internett siden koronakrisen, for å se om jeg kunne ha litt bedre samtaler enn jeg vanligvis har. 

Les også: Mobilspill som er bedre enn Wordfeud

Jeg prøvde alle mulige slags måter å kommunisere på, men etter nesten en uke har jeg ikke fått ett eneste svar.

Først prøvde jeg å trash talke litt for så å legge på noe hyggelig til slutt.

Jeg tok også kontakt med spanjoler. Her skriver jeg «Selv om du spilte dårlig håper jeg du har det bra under koronakrisen»:

Det funket ikke. Kanskje ble folk bare lei seg fordi jeg var litt freidig. Jeg bestemte meg for å droppe frekkhetene og bare gå rett på medmenneskelighet.

«Hva er du takknemlig for?».

Dårlig engelsk!

Det var lite respons å få med denne taktikken også. Jeg forsøkte meg på noen vitser isteden. 

«Du tror det går dårlig i Spania, men i Norge koster én øl en million euro! Haha, jeg bare tuller med deg. Håper alt går bra i Spania».

Da ikke en gang dette ga resultater ble jeg så desperat etter respons at jeg bestemte meg for å skrive nedsettende ting om andre nasjonaliteter, noe som egentlig bare undergraver hele prosjektet. 

«Tyskerne bestemmer for mye over EU, ikke sant?»

«Fuck franskmenn, eller hva?»

Konklusjon: Har det blitt mer medmenneskelighet på Playstation 4 under koronakrisen? Nei, kanskje ikke. Men det har i alle fall ikke blitt verre. Og det er jo ganske bra?

[sc name=»donasjonsknapper artikkel hale»]