Det er 2020, og du kan begynne å abonnere på bil

Husker du tiden før strømmetjenester? Da man måtte kjøpe fysiske CDer og DVDer som et dyr, i stedet for å betale en mindre fast avgift i måneden og få tilgang på MYE? Hadde det ikke vært veldig bra hvis noen gjorde det samme, bare med andre ting? Som for eksempel antibac, potetgull eller biler?

Det viser seg at noen har laget en abonnementstjeneste for biler!

Fra 2999 i måneden kan du nemlig abonnere på biler med tjenesten Fleks. Der kan du velge mellom 30 ulike modeller, som inkluderer alt fra små by-vennlige el-biler til store SUV-er. Fleks har hybrider, elektriske og bensindrevne biler, med og uten tilhengerfeste. Kort sagt: noe til ethvert behov. Og ikke nok med det, du kan bytte bil hver måned!

Nå tenker du sikkert: Er det ikke mye billigere å bare leie en bil? Faktisk er Fleks priset på nivå med eller under leie og leasing. Og bruker man bilen ofte er det også rimeligere enn bildeling, skal vi tro sjefen for Fleks, Petter Kjøs Utengen.

– Man kan levere bilen tilbake når man ikke trenger den. Det er her man virkelig sparer penger. I tillegg trenger man ikke å kjøre i en dyr SUV hele året fordi man skal på langtur et par ganger, men man bytter inn til den bilen som passer behovet og lommeboka. Da kan man også spare penger ved å kjøre rundt i en mindre el-bil.

Ønsker du å teste et bilabonnement? Les mer og registrer deg her!

 Jobber man som frilanser vet man ofte ikke hvor mye penger man har fra måned til måned. Har man da råd til bil-abonnement om man plutselig får uventede regninger som reparasjon, nye dekk og forsikring?
– Service, forsikring og dekkslitasje inkludert. Det eneste du må tenke på er bompenger, som blir fakturert sammen med månedsleien. Drivstoff og strøm betale separat. Det er veldig enkelt å få oversikt over hva bilen vil koste deg og planlegge ut ifra det. Det er ingen liten skrift, ekstra innskudd eller gebyrer.

Før koronaviruset, hvor vi hadde tid til å diskutere noe annet enn pandemier, kranglet vi i Norge mye om bompenger, er det ikke veldig dyrt å kjøre gjennom bommer hele tiden? Det er vel en skjult avgift?
– Har man ikke elbil så blir det fort penger av det. Med elbil er det ikke mye å snakke om. Heldigvis er 80 % av våre 300 biler er elektriske.

Skulle man ha litt mindre penger en måned kan man også bytte til en rimeligere bil eller bare avslutte hele abonnementet. Det er nemlig ingen bindingstid, og man betaler bare for en måned om gangen. Dette er vel og bra, men hva med dem av oss som synes det det er enkelte deler ved det å kjøre bil som er ubehagelig? Som for eksempel å dra på verksted. Det trenger man ifølge Utengen ikke å være bekymret for.

 – Skulle du være uheldig med bilen betaler du kun en egenandel avhengig av hvilken forsikringspakke du velger. Vi ordner alt med verkstedet. Det slipper du å tenke på.

Okei, jeg skal være helt ærlig med deg nå. Jeg har havnet i en situasjon hvor jeg har løyet til noen og sagt at jeg har en helt ny bil, er det noe dere kan hjelpe meg med, eller har det bare gamle biler?
– De eldste bilene våre er fire år gamle. De har vi bare noen få av. De fleste bilene er flunkende nye. Bil-abonnement er ikke stedet hvor gamle biler kommer for å dø. Det er her de blir født.

 Kan man velge ny bil hver eneste måned? Hvis det for eksempel er en veldig flau grunn til at jeg må ha en ny bil, må jeg forklare hvorfor jeg vil ha en annen?
– Å bytte bil er en del av konseptet, så her er det bare å bytte i vei. No questions asked. Og skulle du faktisk bli flau, så er det ingen som ser det. For hos oss har du muligheten til å bytte bil uten å måtte snakke med en person. Du bytter bil i appen og leverer den tilbake på Sandaker i Oslo hvor den nye bilen står og venter. Eller vi henter bilen hos deg og tar med den nye du bestilte.

Ønsker du å bli bilabonnement? Les mer på fleks.no!