Ting som ikke hjelper under en pandemi

Det er ikke alltid tanken som teller.

b
a

Du har kanskje fått med deg noe som heter (myser og leser høyt fra en lapp) koronavirus? Det er mange måter å reagere når vi opplever en av de største pandemiene verden har sett på 100 år. Noen av dem er nyttige, andre er ikke nyttige. Vi har samlet sammen noen eksempler på ting som ikke hjelper så fryktelig mye akkurat nå. 

Les også: Quiz: Hvor mye kan du om isolasjon?

Kjendiser synger «Imagine»

La oss starte med det mest åpenbare. Flere kjendiser bestemte seg av en eller annen grunn for å synge «Imagine» av John Lennon, for å vise at vi står sammen om dette. Det i seg selv er veldig rart, og det er veldig vanskelig å se for se hvordan det skal hjelpe på noen som helst måte.

Videoen har egentlig bare motsatt effekt. Det minner oss bare på hvor mye bedre liv dritrike har enn oss. Det er sikkert litt lettere å være i isolasjon når du har en stor villa! Grrr! Rike kjendiser altså, når skal dere forstå at vi ikke har like mye som dere??

 Jennifer Lopez bor i Parasite-huset

En som for eksempel har det litt bedre enn oss akkurat nå (og ellers) er Jennifer Lopez, som bor i det som ser ut som en nøyaktig kopi av huset fra Parasite, uten at det virker som om hun har særlig mye selvironi på det. 

Heldigvis er det nok av andre som har forstått det.

NBA-spilleren som stoppet NBA

De som har oppført seg kanskje aller verst er idrettsutøvere. I en egen klasse finner vi NBA-spilleren Rudy Gobert. På spørsmål om han var redd for koronaviruset tok han demonstrativt på alt som var på bordet foran han på en pressekonferanse. Det endte selvsagt med at han ble smittet og at NBA ble stoppet. Gobert beklaget senere. NBA hadde nok blitt stanset uansett, men så uverdig som dette hadde det ikke tenkt å bli. 

Fotballspillere er ikke noe særlig bedre

En annen idrettsutøver som ikke var veldig omtenksom var Diego Costa, som bestemte seg for å hoste på journalister. 


Real Madrid-spiller Luka Jovic fikk også problemer da han istedenfor å sitte i karantene bestemte seg for å fly hjem til Serbia for å dra ut på byen og feste. Det hele ble selvfølgelig dokumentert på sosiale medier, og Jovic risikerer nå straff. 

Men det er ikke bare kjendiser som gjør uhjelpsomme ting.

Fellesbønn mot korona

Bangladesh er også rammet av COVID-19, og noen bestemte seg for å arrangere en fellesbønn den 18. mars med 10 000 mennesker for å se om det hjalp.

Faksimile: tv2.dk

Hvordan det gikk? 

Foto: Wikipedia

Ikke så bra! :/

Rekordstor smurfe-festival i Frankrike

Den franske byen Landerneau bestemte seg for å trosse myndighetenes råd, og arrangerte en rekordstor samling av 3 500 smurfer tidligere denne måneden. Det burde dere kanskje ikke ha gjort, eller? 

Faksimilie: France24.com

Briter i Benidorm

Spania er bortsett fra Italia det landet i Europa som er rammet hardest av koronaviruset. Myndighetene har innført en svært streng lockdown, men det hindret ikke britiske turister i å dra på stranda og drikke seg dritings. Da politiet måtte ut for å jage dem inn, var de ikke spesielt samarbeidsvillige.

Noe annet som ikke hjelper:

Faksimile: Rare.us

Om du virkelig vil hjelpe til, bør du lese hva Folkehelseinstituttet skriver om koronaviruset og følge rådene de gir her.

Les også: 3 spel du kan spele heime i karantene og isolasjon