«Tiger King» er årets hittil mest underholdende true crime-serie

Netflix nyeste serie er full av rare mennesker og farlige dyr.

b
a

En av de mange styrkene til Louis Therouxs dokuserier, er at mange av menneskene han møter er så interessante at de fortjener egne spinoff-serier. Det gjelder spesielt Joe Exotic (Som egentlig heter det like fantastiske Joseph Maldonado-Passage), som dukket opp i Therouxs America’s Most Dangerous Pets i 2011. 

Allerede da merket mange at han var litt… rar. Men at han var like rar som det kommer frem i Netflix nye true crime-serie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness var det få som kunne forstille seg. 

Les også: De beste filmene du bør se på nettkino.no

Joe Exotic driver en slags privat dyrehage med nesten 200 tigere og andre farlige dyr i Oklahoma. Penger tjente han blant annet på å la besøkende være ubehagelig nære dyrene. Ikke var han spesielt snill mot de farlige dyrene sine heller. Han fikk etterhvert dyrevernere på nakken, og spesielt én av aktivistene irriterer Joe så mye at han skal ha betalt noen for å drepe henne.

Det er selvsagt god mat for en true crime-serie.

Historien blir i kjent true crime-stil stadig rarere og mer absurd, uten at vi skal avsløre for mye. Det er bedre å vite så lite som før du trykker på play. Tiger Kings største styrke er det vanvittig merkelige persongalleriet vi møter underveis. Serien føles til tider som en blanding av et mareritt og en Tim & Eric-serie. Disse personene og alle de absurde livene de lever gjør at Tiger King skiller seg kraftig ut fra resten av true crime-floraen, og er perfekt karantene-underholdning.

Spesielt hvis du trenger å minnes på hvor deilig det kan være å ikke forholde seg til andre mennesker.

Les også: Se første episode av Tim & Erics nye sitcom allerede nå