«The Plot Against America» er ikke er så gripende som den kunne og burde ha vært

I THE PLOT AGAINST AMERICA vinner flyhelten Charles Lindbergh det amerikanske presidentvalget i 1940 mot Franklin D. Roosevelt. Det gjør han ved å drive valgkamp for å holde USA ute av andre verdenskrig. Men bak anti krig-retorikken skjuler det seg, ikke spesielt godt riktignok, antisemittisme og proto-fascisme. Jødene vil naturligvis at USA skal hjelpe til med å stoppe Hitler, men i Lindeberghs, og mange amerikaneres øyne, er de krigshissere. Og jøder.  Les også: «Richard Jewell» er ukomplisert, men virkningsfull Med denne hypotetiske situasjonen som bakteppe skildrer The Plot Against America hvordan frykten gradvis spiser opp en jødisk familie. Først innenfra, og […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X