Leïla Slimanis «I udyrets hage» maler et bilde av en sexavhengigs ensformige sinn

Adèle har bare en tanke i hodet: sex. Det etablerte middelklasselivet kan ikke tilfredsstille denne pariserinnen, og utroskap etter utroskap forsvinner hun dypt ned i selvdestruksjonens grop. Hun er en absurd manifestasjon av miksen frigjort, fremmedgjort og flat. Selv har Slimani trukket paralleller mellom Adèle og tittelkarakteren i Flauberts Madame Bovary, og I udyrets hage er spekket med referanser til denne moderromanen. Er Adèle det tjueførste århundrets Emma Bovary?  FRANSK-MAROKKANSKE Leïla Slimani har utgitt tre romaner, to sakprosabøker, vunnet franske Prix Goncourt og blitt utnevnt til Emmanuel Macrons personlige representant/rådgiver for Organisation internationale de la Francophonie. Slimani har en solid […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X