Her er politirapporten om Naboens Technokjeller: «Flere hadde unaturlige kjevebevegelser»

Klubbkonseptet Naboens Technokjeller (NTK) har jevnlig funnet sted i kjelleren på utestedet Naboens ved Birkelunden. Etter at en sivil patrulje var innom 17. mars, har politiet satt en stopper for arrangementet. Flere av NTKs gjester er opprørt, og mener at politiet driver en heksejakt på steder som spiller techno. De synes politiet har en forutinntatt holdning om at techno er lik rus.

Bakgrunn: Technosted stengt: – Politiet tenker «drugs» med en gang de ser laser

NATT&DAG har fått innsyn i politirapporten fra kvelden 17. mars, og i denne fremgår det at det ble «røket cannabis i køen» og at det fløt av MDMA i kjelleren.

«På innsiden observerte vi flere personer som åpenbart var ruset på mdma og sentralstimulerende stoffer. Lokalet var fullt, med anslagsvis 150-200 personer. Flere av disse hadde unaturlige kjevebevegelser, store pupiller, de var urolige og personene klarte ikke å stå stille, selv om musikken ved et par anledninger ble borte.»

Videre fortsetter det:

«[person] snakket også med flere personer som forklarte at det hadde vært høy tilgang på MDMA på stedet, og at det «fløt» av det narkotiske stoffet blant ungdommen i kjelleren. Det var også tydelig for oss, med bakgrunn i antallet personer som kom ut fra stedet og viste klare tegn på bruk av narkotika».

Rapporten beskriver også mangelfullt vakthold og kontroll på folkemengden på stedet.

Med bakgrunn i disse observasjonene ble det besluttet å stenge stedet i samråd med jourhavende jurist og operasjonsleder etter Serveringslovens paragraf 17.

«Dersom politiets ressurssituasjon hadde vært bedre, hadde vi kunnet kontrollere flere av [gjestene] og åpenbart påvist ruspåvirkning av narkotika,» avslutter rapporten.

Det har etter fire dager ikke lyktes NATT&DAG å få en kommentar fra politiet, verken om hvorvidt de driver en heksejakt på steder som spiller techno eller hvorvidt de har sagt til utestedet Naboens at de vil inndra skjenkebevillingen dersom de arrangerer NTK flere ganger.

X