Her er filmene vi piratkopierte mest forrige uke

Det er ikke alle filmer man finner på strømmetjenester.

b
a

Du har sikkert lagt merke til det, men folk sitter mye hjemme å trøkker for tiden. Og når de ikke trøkker? Hva gjør de da? Jo, de ser mye på film. Vi har tidligere skrevet om lovlige måter å se film på, men det er selvsagt ulovlige måter også, som å laste ned torrents.

Les også: «Tiger King» er årets hittil mest underholdende true crime-serie

Torrentfreak har laget sin ukentlige liste over de mest nedlastede filmene for uka som gikk (forrige ukes plassering i parentes).

Den ser sånn ut:

1 (1)–  Star Wars: Episode IX
2 (…) – The Invisible Man
3 (4) – 1917
4 (2) – Sonic The Hedgehog
5 (3) – Jumanji: The Next Level
6 (…) – The Hun
7 (7) –Frozen II
8 (…) – Onward
9 (8) – Contagion
10 (…) The Banker

Om man skal trekke noen konklusjoner basert på dette er det at folk endelig ser ut til å bli lei av korona-tidens klart mest populære film, Contagion, noe vi også kan se på Google trends, som ironisk nok kan se litt ut som en tabell over korona-smittede i enkelte land.

The Verge har tidligere skrevet om hvor vanskelig det fremdeles er å stoppe folk i å laste ned en film ulovlig hvis de absolutt vil se den. Contagion var nemlig ikke tilgjengelig på mange lovlige strømmetjenester, but life finds a way, og folk fikk sett den likevel.

En annen ting man kan konkludere med er at det er få gode filmer blant de mest nedlastede filmene. Men vi dømmer ingen for dårlig smak, det er forståelig at man vil distrahere seg litt nå. Vi synes imidlertid du heller bør støtte god norsk film på en lovlig måte, og anbefaler å bruke for eksempel strømmetjenesten nettkino.no.

Les også: De beste filmene du bør se på nettkino.no

God film!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.