Denne musikken er Best👏Akkurat👏Nå👏

Har du blitt smittet av et virus som gjør at du elsker ny og bra musikk? Stian Westerhus, Himera, Frida Blomberg, Mr. Scruff,  Mall Girl, Porridge Radio, Lars Bond, XL1, Bulmboys, Pom Poko, Action the Man, Bad Bunny +++++ kommer deg til unnsetning!

b
a

Kall meg Ishmael. For noen år siden – ikke bry deg om nøyaktig hvor lenge siden – med lite eller ingen penger i lomma, og ikke noe spesielt som interesserte meg i dagens musikklandakap, tenkte jeg at jeg skulle sjekke ut låtene NATT&DAG samler hver uke, som de legger i spillelista som heter Best Akkurat Nå. Den kan du følge ved å trykke på knappen med det lille hjertet. Hihi!

LES OGSÅ: Cezinando anmelder dyr

Henrik Schwarz, Bugge Wesseltoft – In Spite of Everything

Den tyske deep house-DJen Henrik Schwarz er, for oss som har en stortå inni jazz- og/eller filmnorge, kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Bugge Wesseltoft («Kammermusik» fra 2011 er låta Arthaus bruker i vignettene sine). I denne omgangen er det et repeterende, minimalistisk motiv fra Wesseltoft som etterhvert møter de stive, men kjente og kjære house-strykerne fra 90-tallet. En beskrivelse av deg som drar ut på byen, altså.

– Ludvig Furu

Macky, Dree Low, Thrife, Haval – Vinterdepress 2 

Akkurat idet vinterdepresjonen sånn halvveis er iferd med å slippe taket – det er under én måned til april!!!!! – slipper Macky oppfølgeren til den beste sangen om vinterdepresjon, nemlig hans egen «Vinterdepress». Teamet er dessverre evig aktuelt, kan Macky slå fast: «Fortfarande stress, vinter på vinter, det är bara depress». 

Men «Vinterdepress 2» kommer med en twist. Denne gangen hopper Macky opp en oktav, nesten som om han gjør narr av både vinteren og vinterdepresjonen. I både bokstavelig og metaforisk forstand. For det går mot lysere tider nå, det gjør det – selv om boysa er «redo med handskar och väst».

– Yngve Sikko

Himera – Remember

Enda en låt som passer nå som sola har begynt å skinne, snøen har begynt å smelte – og koronaviruset har mutert til en mye mer aggressiv variant. «Remember» er forventningsfull trance, men forventningene innfris aldri, bassen gjør aldri sitt inntog, følelsene bare fortsetter å bygges opp – helt til de stille fisler stille ut. Korona-trance.

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: Guide: Den beste virus-underholdningen

Viagra Boys – Common Sense

Verdens Beste Rockeband er tilbake med ny EP, og i tillegg til at de fortsatt mestrer sitt sedvanlige garasjepostpunk/street blues/psykedelisk mareritt-sound har de fortsatt evnen til å overraske. Det åpnende tittelkuttet er nemlig en vaskeekte synthpop-låt, og den låter litt som soundtracket til en alternativ versjon av Breakfast Club der de tar MDMA istedenfor hasj midt i filmen. Atonal saksofon gnager i kantene og teksten handler som vanlig om dysfunksjon og utenforskap, men så uforskammet vakkert som dette har de aldri turt å låte før. Her holdes det stivt, ja.

– Eirik Kjøs Usterud

Bulmboys – 2 / 3 Uka

Det beste med å følge karrieren til Trondheim-rapperne Bulmboys er at de bare blir bedre og bedre. «2/3 Uka» er sukkersøtt og melodiøst om å ikke klare å bygge et forhold. Og deres beste låt hittil.

– Yngve Sikko

Lars Bond, XL1 – Oakley

Lars Bond har fått med seg XL1 og sammen har de laget den beste låta innen sjangeren «612», som ikke er laget av 612. Mottoet er: «Raske briller på, men har god tid».

– Yngve Sikko

King Von, G Herbo – On Yo Ass

To Chicago-legender.

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: Mustis «Qoyskayga» er personlig og breialt