Korona-care package: Fullspekket Best Akkurat Nå-liste!

Drikk øl hjemme alene og hør på: Musti, Jimi Somewhere, Hôy La, Yaeji, Cobrah, Lil Uzi Vert, Lil Tecca, Lil Tjay, Gerald Ofori, Daufødt, DaBoii, Octavian, Skepta ++++

b
a

For hjertet er livet enkelt, skrev Knausgård. Men vet du hvilken annen kroppsdel som også har det enkelt? Ørene! De hører på ny og bra musikk hver fredag, så lenge de kan. Så stopper de.

Ikke sånn utrolig kompliserte greier. Utrolig komplisert er det heller ikke å følge NATT&DAGs musikkredaksjon sin Best Akkurat Nå-liste på Spotify:

LES OGSÅ: En prat med Norges beste filmregissør

Musti – Atlas

Qoygskayga v2! Musti slenger på to låter til på debutalbumet fra Feberuar. «hooyo» er en dansbar hyllest til moren, mens  «Atlas» er en god gammeldags kjærlighetserklæring til – hm, hva er det da? Et eller annet. Men kanskje likevel først og fremst til muligheten vi har til å gi kjærlighet.

Ingen av disse to låtene er throw aways. I stedet er de et utslag av en markedsstrategi som ser ut til å bli standard; i dag slipper også Lil Uzi Vert en deluxe-versjon av Eternal Atake som kom forrige uke. Og funker det? Ja! For vi omtaler Musti enda en gang i denne spalten. Hvilket fortsatt er fortjent, for en av Norges mest spennende artister akkurat nå.

– Yngve Sikko

Burzum – ForeBears

Sist vi viet oppmerksomhet til Varg Vikernes handlet det om et salg av hans egen kopi av det første Burzum-albumet, som en mann hadde vunnet av Vikernes selv i et veddemål om hvem sin bil som kunne nå 0-100 km/t på kortest tid. Vikernes ga uttrykk for at det føltes godt, som et symbolsk farvel med Burzum. Men nå har han altså gitt ut et nytt album under navnet, Thulêan Mysteries. Det er kanskje begrenset hvor interessant nok et dungeon synth-album fra denne fyren er, men akkurat denne låta er uttrykker en oppsiktsvekkende selvrefleksjon. Luftig, minimalistisk og fin på andre, rent estetiske måter er den også, der han legger små forandringer inn i det simplistiske temaet som strekker seg over fire minutter.

– Ludvig Furu

LES OGSÅ: Mann solgte førsteutgaven av «Burzum» for $1500 etter å ha vunnet den av Varg Vikernes i et Jeep-kappløp

DaBoii – Soaking Up In Bleach

Er det innafor å bare dumpe en sang her og skrive «chill»? Ikke?

Vel – SOBxRBE-rapper DaBoii slapp albumet Tour Vibes på mandag. Vanligvis rapper DaBoii som en smått ustabil fyr som nettopp har reist med tidsmaskin fra 2016 til 1986, men som ikke på noen måte har gitt opp rapdrømmen. Resultatet er i høyeste grad egenartet, men det er mulig å gå litt lei av en rapper hvis fremste forse i stor grad føles som en gimmick. På «Soaking Up In Bleach» høres han ut som han er bedøvet, ikke med vilje og med tabletter, men med en pil i halsen – mens han desperat prøver å legge verset sitt. Den Shoreline Mafia-aktige nummenheten er perfekt for hjemmekarantenen. Man kan høre «Soaking Up In Bleach» om igjen, og om igjen og om igjen … til man sovner på sofaen.

– Yngve Sikko

Daufødt – Et eller annet radikalt

Noe må åpenbart skje. Klimaendringene blir verre, sosial ulikhet øker. Joe Biden ser ut til å bli demokratenes presidentkandidat og koronaviruset herjer. Men hva skal man gjøre? Revolusjon virker kanskje litt drøyt … ? Eller?

Saken oppdateres.

– Ludvig Furu

COBRAH – DEBUT

Prisen for ukens mest korona cover går til … svenske COBRAH! Elektro-popen hennes hennes springer visstnok ut fra fetisj-fester hos söta (kåta) bror. Men «DEBUT» – som ikke er debuten på noen som helst måte! – er ikke mer enn akkurat passe eksperimentell. Hvorfor? Alle mulige mennesker samles på fetisjfester, og alle mulige mennesker kan sette pris på en bass som høres ut som den kommer innenfra, mens man står og sigger utenfor, mens ser for seg hvor gøy det blir når man går inn, samtidig som muligheten er der for å … bare stikke av.

– Yngve Sikko

Jimi Somewhere – Selfish

Denne Jimi Somewhere-låta kunne like gjerne vært et kutt på Musti-skiva. Hva sier det om Jimi Somewhere? Hva sier det om Musti? At de begge lager popmusikk, så klart. Og at den er god – akkurat nå.

– Yngve Sikko