GUIDE: Slik kan du bruke tredje verdenskrig til personlig vinning

En verdenskrig fører med seg en rekke utfordringer, men også mange muligheter til å styrke ditt personlige brand.

b
a

Konflikten mellom USA og Iran førte ikke til verdenskrig denne gangen, men det er ingen grunn til å slå seg til ro med at verden ikke vil kastes ut i en ny, verdensomspennende krig på et eller annet tidspunkt. Og når krigen først kommer (for det gjør den!) er det lett å være etterpåklok. Hvordan kunne man forberedt seg bedre? Dersom man mister venner, familie eller sitt eget liv, så er det som regel av samme årsak: man har glemt å planlegge, eller ikke planlagt godt nok.

En tredje verdenskrig kommer til å bli trist og skummel, men siden vi bor i Norge, kan vi være rimelig sikre på at livene våre ikke vil stå på spill med det første. Dette åpner for at vi kan forholde oss til krigen på en helt annen måte.

Les også: 11 på byen i Oslo: Hva gjør du når tredje verdenskrig bryter løs?

For er det én ting man kan lære av historien, så er det at krig fører med seg omveltende samfunnsendringer. Noen blir rikere, andre blir fattigere, noen oppnår heltestatus og andre kommer til å huskes som tyranner. Ta Ernest Hemingway for eksempel, som brukte erfaringene fra første verdenskrig til å skrive bøker, vinne Nobels Litteraturpris og som i dag huskes som en av verdens beste forfattere. Eller Hugo Boss, som designet uniformene til nazistene, og i dag er verdsatt til 3,54 milliarder amerikanske dollar.

Krigen vil til slutt ramme også oss her på femillioners-knausen Norge, og dersom mesterplanen din fungerer, kan du i beste fall bli den neste Ernest Hemingway, eller i nest beste fall slippe å dø. Vi er en avis, og vår skjebne er dermed forseglet ved krigens utbrudd: vi vil enten tvinges inn som et ledd i okkupasjonsmaktens propagandaverktøy, eller dø.

Vi vet ikke helt hva vi kommer til å velge ennå, men vi vet i alle fall at vi ikke har noen mulighet til å realisere de andre planene våre. For at ikke alle planleggingsdagene skal være fullstendig forgjeves, trykker vi dem her.

Og det aller første man er nødt til å spørre seg er: Hadde vi visst hvem Patton, Hitler, Lincoln og Schindler var hvis det ikke hadde blitt laget en film om dem? Mest sannsynlig ikke! Å få laget en film basert på din reise er utvilsomt den sikreste og mest høyverdige måten å oppnå berømmelse på. Det er et medie som massene formelig sluker, og det er foreløpig ingen grunner til å anta at dette vil avta med det første. Det viktigste er derfor å gjøre noe som egner seg å lage film eller TV av – og det er bare fantasien som setter grenser. 

Gjem et betydelig antall av krigens mest utsatte minoritet i kjelleren din

Til tross for endeløs nasjonalistisk propaganda, er du i stand til å tenke selvstendig, og om nasjonen din driver med etnisk rensing, skjønner du at dette er galt. Gjem derfor et betydelig antall av krigens mest utsatte minoritet i kjelleren din. Jo flere, jo bedre. Ikke nok med at du sikrer deg en film som vil stille deg i et meget godt lys, du redder potensielt flere titalls liv, og det er jo ikke så ille bare det. 

Les også: «Jojo Rabbit» er frastøtende i sin forutsigbarhet

Bli krigshelt

Gjør som Richard Winters og resten av gjengen i Easy Company kjent fra Band of Brothers: Ha en kick-ass krigstid og cash inn fame etterpå. Gjør noe heroisk på slagmarken, risiker livet ditt og endre utfallet av krigen. Etter en krig er det viktig for den vinnende siden å dyrke sine krigshelter, og du vil kunne velge og vrake i filmtilbud. For det å være en krigshelt er kanskje den letteste måten å få laget en film eller tv-serie om seg selv. 

Gjem minst tre av fiendens soldater i kjelleren din

Etter et feilet bakholdsangrep langt bak ditt lands grenser er fiendens soldater på flukt, og om ingen hjelper dem vil de garantert bli henrettet. Mennesker er mennesker, og innerst inne er vi like alle sammen. Du forstår at det er tilfeldighetene som har avgjort hvem som er født i hvilket land, og hvilken side man tvinges til å kjempe for. Dette er mer risikabelt om du skulle bli tatt, da du vil bli husket som en forræder. Det vil også ta lengre tid før du får avkastningen (filmen) om din gode gjerning, men når den først kommer vil alt være verdt det.

Les også: Mislykket reise på innsiden av den identitære bevegelsen

Svikt landet ditt

Dette er det eneste punktet hvor vi kan garantere at du enten får makt og blir rik, eller blir husket, dog som en landsforræder og potensielt henrettet. Ta en Quisling, du har fortjent det, queen!     Du vil bli hatet av mange, og de fleste du i dag anser som venner vil slette alle bilder av deg på Instagram, men det ligger mange muligheter i å svikte landet sitt. Om siden din vinner krigen sitter du igjen som eneveldende diktator i Norge (makt og penger), og du kan bruke oljefondet som din private brukskonto til hva enn du måtte ønske (spendingspree på Finn?). Om Norge derimot skulle være på siden som vinner krigen vil du bli tatt til fange, og muligens henrettet, men(!) du vil bli husket i lang tid. 

Start en burgerkjede som utelukkende lager burgere av kjøttet til ofrene fra krigen

Om du ikke klarer å gjøre noe som er spesielt nok til å huskes, må du profittere på krigens grusomheter i stedet. Det er ikke lenge siden det var utenkelig å spise en burger uten kjøtt. Nå er det hverdagskost, og om ikke lenge er det mest miljøvennlige valget å spise andre mennesker. Business handler om å være først ute med det siste, og selv om du kommer til å møte mye motstand til å begynne med, kommer praksisen til å være normalisert innen et par år. Er du tidlig ute kan dette være begynnelsen på ditt helt eget fastfood-imperium. 

Start en vlogg om hvor kjipt livet ditt er nå som landet ditt har tapt krigen

Ligger landet ditt an til å tape krigen? Frykt ikke. Her ligger det store muligheter. I Italia kom den nyrealistiske bølgen som en reaksjon på tapet i andre verdenskrig. Felles for filmene var at de ble filmet på location med amatørskuespillere og beskrev de vanskelige forholdene italienerne levde i etter at Mussolinis fall. Men det er for mye styr å lage en nyrealistisk film helt alene. I stedet kan du starte en Youtube-kanal hvor du vlogger om livet ditt. Med masse views kommer reklameinntekter og kjendisstatus!

Et par forslag:

– Me saying goodbye to my dying mother; u wont believe how she died.

– How I get to school, day in a life.

– Getting ready for my son’s funeral; makeup tutorial.

– DIY Guide: Making my own prostheses.

Lykke til!