B-B-B-BEST AKKURAT NÅ!!

Visste du at det siste mennesker som er rammet av det dødelige koronoviruset COVID-19 gjør før de dør, er å anbefale ny og bra musikk fra inn- og utland?

Les også: Bylarm-guide og konkurranse: Vinn to festivalpass!

Bladee, Ecco2k – Girls just want to have fun

Årets første Drain Gang-låt er noe av det mest drømmende og vanskeligtolkede de har gjort til nå. Som tittelen tilsier er det en klar åttitalls-vibb her i tillegg til den sedvanlige post-eurodance/emorap-sounden, og med spøkelsesaktig falsettvokal slengt på toppen låter resultatet omtrent som hvis Sigur Ros lagde en nightcore-versjon av «Every Breath You Take». Velkommen til 2020-tallet, folkens!

– Eirik Kjøs Usterud

Isah – Zelda

Isah er på sin The-Dream-ting.

– Yngve Sikko

Liturgy – PASAQALIA II

Vi fikk en forsmak av den like store forkjærligheten Hunter Hunt-Hendrix har for Three 6 Mafia og gregoriansk sang på «Vitriol» fra The Ark Work fra 2015. Mens H.A.Q.Q. fra tidligere i år så bakover til skrikevokal-Liturgy, ser vi her på denne uannonserte singelen at han utnytter nevnte merkelige vokalblanding til dets fulle potensial, over en produksjon som minner mer om det enda merkeligere soloprosjektet *trekker pusten* New Introductory Lectures on the System of Transcendental Qabala. God helg!

– Ludvig Furu

100gecs, Charli XCX, Rico Nasty, Kero Kero – ringtone (Remix)

100gecs er et merkelig band. Det er som om de eksisterer for at man skal skrive om dem, i stedet for å faktisk høre på dem. Hvorfor det er sånn,kan kanskje forklares med at de er en oppsummering av absolutt alle popkulturelle tendenser dette årtusenet. På «ringtone (Remix)» får man: pop punk, autotune-pop, elektronika, Charli XCX og Rico Nasty.

«Your ringtone could be anything», synger Kero Kero. Twisten er at ikke bare kan ringetonen være hva som helst, men hva som helst kan være ringetonen. Hva som helst kan fange oppmerksomheten vår, vekke oss fra dvalen, og for et lite øyeblikk være det eneste i verden. Også «ringtone (Remix)».

– Yngve Sikko

Annabel Lee, Gardens – Rainbow Lights

Annabel Lee er fra New Zealand og har bare litt over 100 lyttere på Spotify. Hopp på toget! Bedroom pop møter sadboys-estetikk og autotune, noe som føles helt naturlig – i en parallell virkelighet der tumblr er større enn Facebook.

– Yngve Sikko

Les også: Grimes nye album er full av motsetninger og variasjon

X