11 på byen i Oslo: Hva gjør du når tredje verdenskrig bryter løs?

Anne-Lise, 26

– Hvis det skjer er jeg helt sikker på at jeg kommer til å løpe hjem, i skogen. Til mamma og pappa der de bor, gjemme meg der og gråte, gråte, gråte. Masse. Stenge meg inne, og håpe at millitæret ikke kaller meg inn … jeg har jo faen meg vært i førstegangstjenesten. Det er jeg faktisk mest redd for, at jeg må ut i krig, for jeg hadde dødd så jævla tidlig.

Øystein, 22

– Jeg hadde lært meg russisk.

Vilde, 27

– Jeg hadde kjøpt masse tunfisk på boks, og løpt opp på et fjell.

Emil, 25 og Hanna, 25

Emil: – Hvis Norge hadde vært involvert hadde jeg sikkert blitt sendt ut med en gang, fordi jeg har vært i militæret, men forhåpentligvis som krigsfotograf, for det er det stillingen min var. Og det er jo et ganske bra kort å trekke i en verdenskrig, for da får du blå vest. så får man se hvor langt man kommer med det.

Hanna: – Ville dratt til gokk og gjemt meg.

Andreas, 26

– Jeg kommer nok til å vente helt til absolutt siste frist med å dra, jeg er litt sånn bakpå, så jeg kommer ikke til å dra før jeg absolutt må gå, før zombier går i gatene liksom. Så kommer jeg til å dra til broren min, for han har bil, så kommer vi til å kjøre til hytta.

Magnus, 30

– Da stikker jeg til Granca og nyter livet. Forsvinner av gårde og later som ingenting eksisterer. Jeg tenker at da er vi så nærme slutten at det bare er å nyte den siste tiden.

Andreas, 29

– Setter meg ned i en kjeller og tar meg en god runk!

Aritzo, 19

– Jeg prøver å finne ut hva som er best for meg selv og de nærmeste, også… helt ærlig jeg har null peiling, men jeg vil det beste for meg selv og de som er nærmest meg.

Adriana, 22

– I would call my family and tell them to find the safest basement in the whole fucking world.

Maika, 22

– Forhåpentligvis ville jeg funnet et bombe- eller tilfluktsrom og havnet der nede med hermetikk.

Les også: 10 på byen i Bergen: Hva var det verste som skjedde med deg dette tiåret?

X