Søndag Summarum: Kamelen skyter gullfugler, alle sanger handler om deg, og Joachim Lund mener at USA er overlegne

… og en fetisj som er så kontroversiell at folk ikke tror den eksisterer.

b
a

Den greske filosofen Heraklit fra Efesos sa at «alt flyter». Og så la han til at man bare kunne glemme å dyppe tåa i den samme elva to ganger.

Så også med norsk offentlighet. For den er som en elv, offentligheten. I det store og det hele er den lik hele tiden, men ser man nøyere etter (anbefales ikke), ser man at alle komponentene som utgjør offentligheten gradvis blir skiftet ut.

Nå har det gått en uke siden forrige gang Søndag Summarum-redaksjonen dyppet de skitne tærne sine ned i offentlighets-elva. Og stor var skuffelsen da de kom like skitne opp. Men er det rart? Niet!

Bare se her:

Ukas Aftenposten-gonna-Aftenposten

Sier du det, Joachim Lund! Men hvem lager best TV-serier, da? Er det også USA? Fortell mer! Kommer jazz, blues og den fargerike og spennende hiphopen fra USA? Er verdensbildene våre totalt preget av 70 år med amerikansk kulturell dominans?  Og hvordan er det egentlig i USA? Hvor mange stater har de? Var det femti? Er alt stort der? Spiser de hamburger? Kjører de bil og spiser på diners og stemmer i primærvalg? Føler den hvite arbeiderklassen i rustbeltet seg oversett? Og var det det som gjorde at Trump ble overraskende nok ble valg til president (POTUS)? Eller var det Hillarys egen feil – at hun sa «basket of deplorables», var det det som gjorde at hun tapte? Til tross for at hun fikk flere millioner stemmer mer enn Trump? Hvordan er det egentlig virkeligheten ser ut fra Akersgata? Hva er det til lunsj i kantina i dag? Joachim Lund, hva har du på deg nå? Kan du sende et bilde?

=)

LES OGSÅ: Vi binget alle Joe & The Juice-videoene for å komme til bunns i deres kjerneverdier

Ukas 2 pene mennesker bak betalingsmur

1) Sitte med ryggen til daten.

2) Snakke på et språk du har funnet på selv.

3) Gå med stylter og ha lange bukser så det ser ut som du har veldig lange bein.

4) Glemme å slukke ilden hvis klærne dine tar fyr før daten.

5) Se i kameraet.

6) Ha sultne fugler i frakken

7) Ikke vende deg mot Mekka når du betaler for maten.

Ukas endlösung des kjærlighetsproblems


Skjermdump: NRK.no

Vel Eskild (22), etter at vi nå har avslørt de syv vanligste date-feilene som gjemmer seg bak digitale abonnementsløsninger i eventyrlig vekst, så er det vel ikke så mye bruk for deg lenger =(

Ukas verste anmeldelse

Skjermdump: NRK.no

NRK dro på Kamelen-konsert og det gikk sådär. Men – La den som ikke ikke har omtalt Kamelens musikk som «gjennomført party-rap på trappy retrobeats» knuse den første brostein i hodet på en tilfeldig østlending!

Ukas mind blown 1


Skjermdump: Twitter.com / @susannetiger

Forrige uke slapp Sondre Lerche sin bokdebut, Alle sanger handler om deg – på Flamme Forlag. En gang i tiden betydde det å gi ut på Flamme et eller annet – som for eksempel at unge folk fortsatt leste bøker og ikke bare brukte Instagram hele tiden. Og at disse unge folkene som leste bøker var noen forbanna pikker. Nuvel! Nå er det de gamle, garvede og søknadsskrivendes skjebne å raljere over dette «lille» og «rare» forlaget. Denne gangen: Litteraturkritiker og essayist Susanne Christensen.

Men!

Har ikke Lerche rett? Handler ikke all kunst om betrakterens egen opplevelse og dermed egentlig ikke om mer enn små og store … drittfølelser? Eller er dette bare state of the art nyliberal og individualistisk ideologi, et tankesett som dyrker ensomheten mer enn bøter på den? Og dermed også et kroneksempel på at Flamme Forlag fortsatt bare er opprørsk på overflaten – slik de alltid har vært, et imprint av Capellen Damm som forlaget jo er.

PS: SS-redaksjonen havnet uforvarende på Lerches slippfest på Tronsmo. To kjappe glass hvitvin senere var vi på vei videre for å bli matforgiftet på en av Oslos brune puber.

Ukas mind blown 2

Fravær av overraskelser. Terningkast 5 (!)

Mind blown.

Hva er vitsen med å skrive anmeldelser hvis innholdet ikke har noe å si? Det er helt tydelig at det ikke er selve TV-programmet som får terningkast 5, det som får terningkast 5 er: å være en etablert og familiekjær person som slapper av med TV i helgene, og som fortsatt har minimum 4 år igjen med lykkelig ekteskap før den første affæren rokker ved grunnvollene – og TV-prioriteringene.

Og det er fair det – men skriv det!

LES OGSÅ: Det nye fylket Vestland har laget låt, og folk HATER den

Ukas spons


Skjermdump: Classic Album Sundays Oslo / Facebook

Hva skjer hvis jeg lager denne eksperimentelle musikken? Jo, du fyller livet til deprimerte mennesker med mening. Takk, Maja Ratkje! (Famous last words)

Ukas uforståelige clickbait


Skjermdump Twitter / Bergens Tidende

Dette er den verste typen clickbait: et anonymt, men inviterende middelaldrende ansikt som bare kan ha seg til helvete vekk fra feeden på estetisk grunnlag, og en overskrift som gir så lite mening at man bare  trykke for å sjekke ut hva i helvete som skjer. Men dere lurer ikke oss BT. Den viktigste måneden er den man til enhver tid er inne i.

Så fuck you.

Ukas modell


Skjermdump: Bernie Sanders

<3

Ukas selvsagte


Skjermdump: VG.no

Ja, fy faen.

Vi Er Dem Som Hater Brennende Biler.

Hva hater vi? Biler som brenner og biler der rattet faller av og flyr ut av vinduet!

Ukas fetisj


Skjermdump: Nettavisen

Ok.  ¯\_(ツ)_/¯

LES OGSÅ: Ingen ny krig, masse ny musikk!