Dette er best i verden, dette er BEST AKKURAT NÅ

Dorian Electra, 070 Shake, Stian Westerhus, Aiba, Pop Smoke, Siyabång, Pappaisjappa og MoE er bare noen av artistene som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Det er noe rart med 2020.

DET ER JANUAR, men vinteren kom aldri til Oslo. Kulden krøp aldri oppover vinduene i NATT&DAG-skyskraperen. Kong Vinter holder de ekle fingrene sine vekk fra undertøyet vårt. Vi husker ikke engang hvor ullsokkene våre er. Heldigvis lar ikke norske og utenlandske artister slike vær- og klimamessige besynderligheter påvirke hvorvidt de gir ut ny musikk. Det er fredag og strømmetjenestene bugner. Ahhhhhh!

Følg lista på Spotify:

LES OGSÅ: VIDEO: Vi dro på jusstudentenes bli-kjent-fest og fikk ingen nye venner

Her er den beste, nye musikken!

070 Shake – Microdosing

JADDA! Kanye-protegé 070 Shake har endelig gitt ut sin etterlengtede debut som albumartist! Etter 2018-EPen Glitter, og små drypp i form av koring og vokal på Kanye og Pusha-prosjekter har forventingene som har vært knyttet til den 22-år gamle sanger/rapperen fra North Bergen (!), New Jersey vært av den sorten som kommer hånd-i-hånd med en viss angst. For fallhøyde er etternavnet til forventninger. Men hun lander, 070 Shake, og hun lander med knyttneven ned i bakken, Schwarzenegger i Terminator-style.

DE SISTE årene har mikrodosering blitt kjent som Silicon Valley-gründernes foretrukne prestasjonsfremmende quick-fix. Men det er mer enn LSD som kan mikrodoseres. Men denne låta? Den skal vi ikke mikrodosere.

«I was just microdosing you
Microdosing
I was just microdosing you
Microdosing
I was just microdosing you»

:(

Yngve Sikko

Stian Westerhus – Chase the New Morning

Vi var mange som reagerte da den eksperimentelle gitaristen rundt 2014 tok til mikrofonen og mer konvensjonelle låtstrukturer. Positive reaksjoner! Soundet han har brukt årevis på å utvikle med et komplisert solorigg, med effektpedaler og andre rare ting som iPad og fiolinbue, gjør virkelig at gamle sjangerelementer pustes til live igjen.

I solidaritet med Hong Kong (det er nettopp det låta handler om) spiller han til og med en gitarsolo av det vanlige slaget. Sjeldent!

Ludvig Furu

Siyabång, Pappaisjappa – Jeg Er Helt Ferdig 

ETTER AT jeg kom over Siyabångs fantastiske «Bando Freestyle» på Youtube («Urtehagen er blokka/rollie on my wrist, men kan ikke klokka», har jeg gledet meg til Tøyen-rapperen utvider Siyabång-franchisen til Spotify. Og for en brakdebut! Siyabång rapper med stor patos av og for gata, og som alltid (?) på beats som høres ut de ble laget til O.G. Maco i 2014, men som ble holdt igjen ta karrieren hans aldri tok av slik den eeeegentlig skulle gjort.

«Jeg Er Helt Ferdig» viser en artist som overhodet ikke er ferdig, forhåpentligvis har han bare såvidt startet.

Yngve Sikko

LES OGSÅ: Quiz: Bryr du deg for mye om barn til å være med i Frp?

Dorian Electra – Your Kinda Guy

Den androgyne Texas-artisten (som forøvrig har fødenavnet Dorian Electra Fridkin Gomberg (!!)) har gjort en svært god jobb i å gjenopplive 80-tallsånden som opprinnelig preget de beste gay anthemene. Her er altså et tårevått bonusspor fra debutalbumet hennes, fjorårets mest fremoverlente future pop-utgivelse (kanskje med unntak av 100 Gecs’ 1000 Gecs).

De lærde strides om hun faktisk var høydepunktet kvelden der Charli XCX headlinet på John Dee i november, der hun stod med rustning, strekbart, sverd og vindmaskin.

Ludvig Furu

Pop Smoke – Christopher Walking

POP SMOKE tok forrige uke til Twitter for å erklære seg som kongen av New York. Uten at alle var enige i at Brooklyn drill-artisten, som var praktisk talt helt ukjent for ett år siden, i det hele tatt har anledning til å påberope seg en slik tittel.

DENNE UKA slapp han låta «Christopher Walking», der tittelen og coveret referer til filmen King of New York (1990) med Christopher Walken i hovedrollen. Musikalsk trekker han også linjer til den New York-ske kongerekka, med referanser til 50 Cents «Window Shopper» og Joe Buddens «Pump it up». I tillegg er ikke coveret helt uten likheter til coveret til en viss annen New York-legende, nemlig Lloyd Banks og hans undervurderte album Rotten Apple fra 2006:

«CHRISTOPHER WALKING» er en gritty liten trudelutt som låter nesten helt umikset og umastret (street cred!). Det lite polerte uttrykket er forfriskende satt opp mot Atlanta-trap og alskens Travis Scott-er. Men – og ikke helt urelatert – er det Quavo vi hører på adlibsene??

Yngve Sikko

LES OGSÅ: Vi åpner NATT&DAG-arkivet: 30 år med ærekrenkelser!