AceMo fra New York til etterfesten på Osloprisen: – Verden går snart under, så fuck it

Å si at AceMo har hatt et godt år ville nesten vært en underdrivelse. Han har gitt ut fire EPer som har blitt omfavnet av blant annet Pitchfork, Mixmag og Resident Advisor. I tillegg har han hatt en svært tett spilleplan.

Noen vil hevde New York de siste årene har tatt tilbake tittelen som et av verdens beste steder for klubbing, en hårete uttalelse AceMo støtter oppunder. Han fronter en ny, amerikansk undergrunnsbølge – nå for første gang i Europa.

Vi sendte ham en mail for en kort prat før etterfesten.

Hva er det du spiller om dagen?
– Jeg pleier å DJe mest akkurat nå. For tiden spiller jeg mye dansemusikk og elektronisk … Det er ideelt for å smelte sammen forskjellige typer musikk, for meg i alle fall. Alle er forskjellige. Jeg spiller mye av min egen originalmusikk, collabs, demoer folk sender meg … Det er en evig syklus.

Har du forskjellig innstilling til DJing og live-sets? Hvordan?
– Å DJe har definitivt vist meg hvordan jeg får kontroll på publikum og rom, noe jeg også trenger i en live-situasjon. Jeg prøver å skape den samme energien. Helt ærlig vil jeg bare treffe overalt på spekteret, uansett om det er live eller et DJ-set.

Hvordan har bakgrunnen din fra jazz og impro påvirket den elektroniske musikken din?
– Komposisjonene mine er improvisert frem … Det hadde vært gøy å bare omtale alt som jazz. Disse typene impro-basert musikk har lært meg mye om å improvisere generelt. Fremgangsmåten gjelder uansett om jeg DJer eller lager nye låter.

Hvordan har settene dine utviklet seg siden du startet å spille?
– Det er ti år siden mitt første set, der jeg brukte Tractor og Maschine. Så beveget jeg meg over til Abelton Live og DJing. Jeg lærte meg å bruke hardware på college, deretter dykket jeg ned i DJ-kulturen. Jeg vil si at jeg opp gjennom årene har lært at det aldri er en god idé å prøve å please publikum når man skal spille. Du må høre på deg selv og spille hva du selv vil høre for å kunne skape en forbindelse med publikum uansett.

Hva skal vi si til vennene våre for at de skal gidde å komme på fredag?
– Det blir som ren xtc bare uten xtc … Du kommer antakelig til å ha det gøyere enn du har hatt på lang tid … Dessuten, verden går snart under, så fuck it, music baby :P

Sjekk ut Boiler Room-settet hans her:

Se også: Ringo fra Høssing Kommune begynner å se piksler overalt

X