7 julegaver du kan kjøpe for å fortelle familien din at du er deprimert

Vi har laget oversikt over julegaver du kan kjøpe for å vise familien at du er deprimert uten å si det rett ut.

b
a

Ah jul, folk samles og har det vanskelig. Det er gavepress, matpress og til dels alvorlig annengradsforbrenning fra krumkakejern. Et helvete fra A til Z (julen har blitt så GJENNOMKOMMERSIALISERT av amerikanske selskap at vi ikke lenger kan bruke norske bokstaver). Forskning viser at det trolig er  en lavere forekomst av psykisk sykdom rundt juletider, men pokker om statistikk skal ødelegge narrativet vi prøver å få til her, samt narrativet til 15 fremtidige Aftenposten-kronikker!

Les også: Hvordan virkelig gjøre jula mer tilgjengelig for muslimer

Uansett, hvis når du sliter i jula har vi full forståelse for at det kan være litt vanskelig å få fortalt det til dine nærmeste, det eksisterer jo et visst press om at du skal være lykkelig og villig til å se femten timer med repriser på lineær-TV,  i en tilstand av konstant eufori. Vi har derfor utviklet en hendig guide til juleprodukter og julegaver du kan kjøpe for å vise at du er deprimert uten å faktisk si det rett ut.

Enkelte av disse er ganske dyre, men vi kan love deg at det vil være verdt det når farmor endelig varter opp med en liten «det blir bedre» etter at du har ødelagt din tredje porsjon risgrøt pga. for mange tårer. God jul!

1 Julepynt: «Dreams dread depression» dusjforheng – 540,-

Faksimile: Zazzle.com

Julemat er jo en odyssé av fet kjøttmat, noe som innebærer at gjestene dine vil tilbringe store mengder tid på toalettet. Ved å henge opp dette dusjforhenget i nærheten av toalettet, kan det ende at det går et lys opp for enkelte om at du ikke har det helt greit.

2 Julepynt: «Ved evighetens port»-pyntepute – 190,-

Faksimile: society6.com

Van Gogh’s bilde «Ved evighetens port» brukes som selve illustrasjonsbildet i Wikipedia-artikkelen om depresjon. Sleng et par slike i sofaen før familien kommer og vi kan garantere deg at de vil forstå at du også står ved evighetens port.

3 Julegave: Kazimir Malevich «Black Square»-puslespill – 160,-

Faksimile: Zazzle.com

Denne er til dere som helst vil at det skal gå noen dager uti romjula før familien skjønner at du også føler deg ganske så «sort». Men, når tredje juledag kommer og de sitter der og forsøker å pusle sammen de sorte bitene, kommer de til å forstå at du også prøver å pusle sammen de sorte bitene av din egen sjel.

4 Julegave: Serotonin-smykke i platina – 18 000,-

Faksimile: molecularbliss.com

Det ser dårligere og dårligere ut for serotonin-teorien om depresjon, men det er ikke sikkert din kjære er like oppdatert på den fronten som du er. Gi han eller hun dette smykket, og de vil kanskje forstå at joda du kunne trengt noen «lykkehormoner», og at det kanskje var mangelen på disse som gjorde at du stirret ut i lufta i fem minutter på Oslo City forrige lørdag.

5 Julepynt: «Men Get Depression»-juletrepynt – 90,-

Faksimile: Amazon.com

En sikker vinner hos gutta!

6 Julepynt: 1 terabyte med støymusikk – Pris på forespørsel

Faksimile: jliat.com

Sett på vanlig julemusikk og familien din vil tro at du gleder deg til å gå inn i et nytt år med nye utfordringer. Sett på en 711 dager lang miks av støymusikk og familien din vil forstå at du kun forventer støy de neste to årene.

7 Julegave: Kurt Cobains cardigan – 3 millioner

Faksimile: julienslive.com

En sikker vinner til musikkelskeren!

God jul! 

Les også: 10 ganger vi hadde det vanskelig i årene 2010-2019