Søndag Summarum: Stordalen får dame på Granca ned i knestående og Lando fra Star Wars var ikke gender fluid likevel

Vidunderlige gamle verden! Her er forrige ukes viktigste og riktigste saker.

b
a

Sag mir wo die Blumen sind. Det sang tyske Marlene Dietrich en gang for lenge siden, og fulgte opp med spørsmål vedrørende tilholdsstedet til jentene, mennene, soldatene og gravstedene. Jenter, menn, soldater og gravsteder kan oss bekjent være nær sagt hvor som helst, men blomstene – blomstene! – de vet vi hvor er. De er i norsk offentlighet.

Ukas (haha)


Skjermpdump: Instagram

Ukas Stordalen

Hvordan ble Petter Stordalen til Petter Stordalen? Det er slike evige, for vitenskapen ubegripelige, mysterium som ligger til grunn for verdensreligionene.

Apropos verdensreligioner: nordmenn valfarter fortsatt til Kanariøyene. Petter Stordalen kjøpte nylig opp den svenske reiseselskapet Ving og var derfor nylig en snartur ned til Granca for å ta investeringen i nærmere øyensyn.

Vår kanariske søsteravis, Dag og Natt, fulgte opp med en av årets aller, aller beste tekster, titulert «Velsignet er den som kommer i turismens navn….»

«En av mine kvinnelige, spanske kollegaer, kunne ikke holde tilbake et hjertesukk, og plutselig glapp det ut av henne; ay..que guapo!! Den kommentarer catchet selvfølgelig Petter, og gav henne en klem så hun rødmet helt ned til anklene. Det er flott å være raus med komplimenter, sa han anerkjennende og fikk dama helt ned i knestående.»

Layouten står heller ikke tilbake for noe.

Helt uironisk. 

Check it out:


Skjermdump: Dagnatt.com

Jepp, Maria og Josef var datidens uspesifiserte turister. Og Jesus himself?

Han var datidens Clarion Hotel The Hub – a newly opened hotel boasting great facilities with exciting restaurants, great bars, a conference centre and lots more!

Og MYE mer!

LES OGSÅ: HER er musikken som er Best Akkurat Nå

Ukas woke

I et intervju med det amerikanske herrebladet Esquire fortalte skuespiller Billy Dee Williams, kjent for rollen som Lando i den originale Star Wars-triologien, at han brukte både herself og himself fordi han ser seg selv som feminin i tillegg til maskulin. «I am a very soft person», fortsatte han. På Twitter sto jubelen i taket. Og er det ikke vakkert egentlig, at en 82 år gammel mann kan være så åpen?

Problemet var bare det at han var nettopp 82. Det gikk slik det måtte gå:


Skjermdump: Vibe.com

:-(

Ukas Syria-farer

Skjermdump: Facebook

Ikke-navngitt norsk trimdronning inviterer til propaganda-tur til Syria. Med ti byer på tolv dager ser det ut til å bli et helvetes kjør.

Syria-påske 2020 skjeeeer da!

LES OGSÅ: Syria før krigen: Minner om håp

Ukas gamle og sure akademiker

Lørdag var den slovenske filosofen og rabagasten Slavoj Žižek i Bergen for å snakke om hvorfor han fortsatt er kommunist, i regi av Holbergdebatten. Professor i Statsvitenskap Bernt Hagtvet, som for et par år siden ble nektet å undervise mer på UiO (fordi han var for gammel) var mildt sagt ikke blid da Khrono ringte ham:


Skjermdump: Khrono.no 

Men Hagtvet, det er jo du som er en blomst!

Ukas hets


Skjermdump: DB.no

Fordi han spiste ett egg for et år siden (og kaller seg veganer).

Ukas Nord-Norge 1


Skjermdump: an.no

Da flykaptein Per Gunnar Stensvaag i et leserinnlegg skulle prøve å forklare ambulanseflykaoset i Nord-Norge må han på et tidspunkt ha følt at språket kom til kort.

I en slik situasjon er det bare én ting å gjøre. Ta i bruk det tidløse virkemiddelet Fullstendig Pilkaos.

Flykapteinen fremstår kanskje mildere sinnsforvirret, men vi skal innrømme at vi nå eh … forstår ambulanseflykaoset?

Well not really.

Håper noen kan løse denne gordiske knuten av røde piler. Det fortjener nordlendingene. Ikke bare holder de ut å bo i *kaster et blikk på norgeskartet* den tynneste delen av Norge, men også den kaldeste.

LES OGSÅ: NATT&DAG spør: Jenny Hval

Ukas Nord-Norge 2


Skjermdump: VG.no

Helgeland er Norges Balkan og det går en «mental berlinmur» gjennom Korgfjellet, skriver VGs kommentator Tone Sofie Aglen, før hun faller om på kontoret med skum rundt munnen. Hun rister ukontrollert, mens hun peker mot Oslos høyeste bygg, NATT&DAG-skyskraperen.

Ingen av de andre i VGs politiske redaksjonser det, men det går en mental fuck you-stråle fra Søndag Summarum redaksjonens Thanos-hanske straka vägen til Akersgata.

Ukas illustrasjonsfoto


Skjermdump: NRK.no

Ukas Stovner

Forrige uke skapte den maskerte Stovner-rapperen S1sco mildt oppstuss da debut-musikkvideoen hans for låta «Versace Medusa» lå som nr. 1 på norsk Youtube flere dager på rad.

Det førte til det andre intervjuet med 730.no på under én uke.


Skjermdump: 730.no

Rapmusikk fra Amerika <3

Ukas konklusjon

Har man ikke noe godt å si kan man like gjerne la snakketøyet hvile seg.

Denne gangen kan vi ikke si det bedre enn den Gran Canaria-baserte søsteravisa vår Dag & Natt og redaktør Bente Storsveen Åkervall.

Vi lar henne få siste ord.


Skjermdump: Dagnatt.com

LES OGSÅ: Osloprisen 2019: Her er de nominerte til Årets Verste Stemme