Osloprisen 2019: Her er de nominerte til Årets Beste Klubbkonsept

Bomberommet, Klubb Verdensstjerne og Karmaklubb er alle blant Årets Beste Klubbkonsept, men hvilket er det beste? Stem på din favoritt her!

b
a

Prisen for Årets Beste Klubbkonsept går til en klubb som med engasjement og innsats utover det vanlige, gjør byen og utelivet bedre. Det gjelder alle årets nominerte, som er valgt ut av NATT&DAGs redaksjon. De er alle vinnere!

Du kan lese mer om de nominerte i alle kategorier i desemberutgaven av NATT&DAG, som er ute nå. De nominerte til Årets Beste Klubbkonsept er:

Klubb Verdensstjerne 

Foto: Klubb Verdensstjerne/Facebook

DET SPILLES FOR LITE hiphop på byen i Norge, og det som spilles er ofte for dårlig. Enten fremstår hiphop-set uinspirerte eller for inspirerte – da ofte på kunstskole-måten, med heftige visuals og litt for aktiv bruk av miksebrettets knotter og spaker. Bare spill bra musikk og bytt litt oftere enn man ville gjort hjemme! Drit i alt mikk-makket FOR FAEN!

Dette er den golde slagmarken etter Oslo-politiets systematiske krig mot utesteder som spilte hiphop for et par-tre år siden, og det føles ikke helt riktig, med tanke på sjangerens popularitet.

Det har heldigvis ikke stoppet gutta bak Klubb Verdensstjerne fra å gjøre en utrolig innlysende ting: spille bra hiphop på byen. Hovedsakelig går det i Atlanta- og Chicago-basert musikk i perioden 2012-nåtid, men så lenge det er steinhardt, melodisk og dansbart helt samtidig så opererer de etter everything goes-prinsippet. Fellesnevneren er hiphop som hedonistisk festmusikk. Å høre Rico Reckless, Chief Keef, Fredo Santana og Speaker Knockerz i Oslo i 2019 oppleves som å være til stede på en feiring av menneskets mørkeste sider – og dermed også av selve mennesket. Ikke det perfekte mennesket, men slik det faktisk er. 

I TILLEGG TIL de faste settene med DJ Heli Hassan og hans venner booker KVS artister som løfter kvelden opp til de helt store høydepunktene uten at det føles som rene konsertkvelder: Jonas V, Ecco2k, Angelo Reira & Rafi, B Boy Myhre. KVS er klubb-hiphop gjort på den riktige måten.

 Karmaklubb*

Foto: @Karmaklubb / Instagram

DRØFT PÅSTANDEN «Det at Oslo mangler egne utesteder for skeive jenter++ skyldes at skeive jenter++ i Oslo ikke liker å klubbe.»

Heldigvis er dette en barbarisk påstand som ikke stemmer, noe det omreisende klubbkonseptet Karmaklubb attesterer for. Siden de sparket i gang i mars i fjor, med naturvin og Berlinbooking på Khartoum, har de holdt et sjeldent høyt trykk med hyppige arrangementer og anselig sjangerbredde.

 I 2019 har de erobret steder som Ingensteds, BD57, Rockefeller, Godthåb, Kunstnernes Hus, Kulturhuset, Dansens Hus, Salt så vel som hovedkvarteret Khartoum.  Karmaklubb fortsetter å slå et slag for at inkluderende klubbing skal være smakfull og visker ut grenser mellom rom for samtale, kunst og fest.

KARMAKLUBB FORTJENER spesielt mye kudos fordi de er flinkere enn de aller fleste til å invitere til – og gjennomføre – heldige samarbeid med andre aktører i uteliv og kulturliv uten at konseptet vannes ut.

Bomberommet

Foto: Bomberommet / Facebook

TECHNO ER IKKE bare tull og tøys og katt og mus mellom politi og ruspåvirkede dansegjester og den fjerne drømmen om timesvis med stive armbevegelser i røyklagte betongkjellere. Techno er den strengeste og mest alvorlige klubbsjangeren, og må dermed … tas på alvor. Og det gjør Bomberommet.

Med sterke internasjonale bookinger som Manni Dee, UVB og Barker har Bomberommet vist muskler og kredibilitet som klubbkonsept for hard og vanskelig techno, uten å ha verdens største pute i ryggen.

HØYDEPUNKTET VAR MULIGENS Hausmaniafestivalen der Bomberommet initierte alle sunne menneskers favorittårstid med blant annet Uteklubb-DJ Carl-Fuck bak knottene. For det skorter heller ikke på ungt Oslo-talent som inviteres inn i bomberom-varmen. Frida Sartos lynraske fremferd i august var vel så verdt å få med seg som UVB. Ikke minst må vi trekke frem residents S!mon og Hjernedød som har spilt solide og hardtslående sett året gjennom, og som etter all sannsynlighet vil bli enda synligere i 2020. 

 

Om du vil stemme enda mer, kan du stemme på samtlige nominerte her!

For å lese flere nominasjoner og andre gode tekster, sjekk ut desemberutgaven av NATT&DAG!