Nekrolog: Vegard Harm (1996 – 2019)

Oppdatert: onsdag 16. oktober. Som alle andre store mediehus forbereder NATT&DAG nekrologer om landets største stjerner før de dør. Noen ganger blir disse publisert ved en feil, FØR kjendisen har dødd. Det er nettopp det som har skjedd her, vi har nemlig publisert vår nekrolog om Vegard Harm selv om han i aller høyeste grad er i live. Vi har prøvd å slette saken, men vi får det ikke til. Vi beklager! 

Ton ned fargene på blomstene, stans vinden og be dyrene være stille. Legg dildoene til lading, sett jentevors-playlisten på pause, hell iskaffen i do og brenn ned Akademiet. Vegard Harm har gått bort.

20-årene omtales ofte som de beste i et menneskes liv, hvor et overskudd av fryktløshet, god helse og kreativitet gjør at alle muligheter ligger åpne foran deg. År hvor det ikke er en reell grense for hva du kan oppnå. Tiåret som definerer deg.

Slik var det også for nå avdøde influenser Vegard Harm Antonsen. 

Les også: Gründerhelvete: Vi lot D2s «Ledestjerner» forklare hvordan vi kan kjøpe oss bedre klimasamvittighet

Han karret seg opp fra avgrunnen hvor resten av oss dødelige bor ved å lage content på Vine, Twitter, Instagram og Snapchat. Men det var ikke før han laget podcast (sponset av Tine Iskaffe) med Morten Hegseth han ble folkekjær. Konseptet var like enkelt som det var genialt: Sett på et par mikrofoner og la Vegard Harm dyrke sine to lidenskaper: seg selv og kjendiser.

Det var kanskje ikke podcaster med stor kunstnerisk eller kreativ verdi, ei heller noe som tålte tidens tann, men hvis det er feil å leve av å snakke om at man er bakfull, har angst og har fått orgasme ved å stimulere prostata mens man roper innskutte setninger på amerikansk, vil vi ikke ha rett.

Skjermdump: Facebook/Egon

Det geniale med Vegard var at han ikke trengte å si noe nytt eller fornuftig. Vi var hypnotiserte av de dramatiske håndbevegelsene og historiene fra hverdagen hans. Vi drømte oss vekk, innbilte oss at om vi også ga fullstendig faen i alt annet enn oss selv og penger ville vi også kunne bli rik av å reklamere for ost, iskaffe og Sidekick, bilforsikringen for deg under 30.

Vi brydde oss ikke om at Vegards digitale kanaler var stappfulle av reklame for Akademiet og Apetina, vi ble aldri lei av personligheten hans. Tvert imot, vi elsket det. Det tok over livene våre. Vi ville heller glede oss over at Statens Vegvesen betale 100.000 kroner for at Vegard Harm skulle tulle om trafikksikkerhet på Snapchat enn å besøke foreldrene våre. Vi mistet kontakten med gamle venner fordi vi ikke klarte å se vekk da Apetina betalte Vegard for å brenne et fat mozzarella med flammekaster.

Les også: Aftenposten lager klimapodcast med Equinor. Her er våre forslag til fremtidige samarbeid

Det var tilsynelatende ingen grense for hva Vegard var villig til å gjøre for penger.

Etter hvert tok Harm større steg. Det ble mer kjendissladder på Panelet på VGTV. Vi gråt av glede da Harm fikk en nettserie om seg selv hvor han ved hjelp av kjendistrener Funkygine begynte å trene. Vi fikk latterkrampe da han kjørte traktor på «Fire stjerners middag». Alt det harde arbeidet ble belønnet med Årets Influenser under Vixen Awards og et nytt program (om seg selv) på VGTV.

Skjermdump: Tryg.no

Nå er det over.

Vi vil aldri mer høre en dagsfersk podcast hvor Vegard snakker om prostataen sin eller hvor mye han drakk i går. Han vil aldri snu kameraet på sin egen og andres mobiler mot sitt eget ansikt igjen. 

Veien lå så åpen for Vegard Harm. Det var umulig å si hvor veien ville gå videre. Ville han lage flere podcaster med kjendissladder? Hadde han postet MER sponset innhold på sosiale medier? Kanskje hadde han skrevet en bok om seg selv? Eller fått nytt tv-program om seg selv? Samarbeidet med ENDA et firma som produserer ost?

Svaret får vi dessverre aldri. Vi kan bare spekulere.

Vil det noen gang eksistere en person som lager like mye sponset innhold igjen? Ja. Kan man fremdeles høre podcaster om å få angst av å gjøre kjendisting? Definitivt. Kan noen klare å vri en ikke-nyhet om en amerikansk kjendis til å handle om seg selv? Helt klart. Men vil disse menneskene være Vegard Harm? Nei.

Vegard Harm er kanskje død, men de utallige opptakene vi har av at han snakker om seg selv, kjendiser og produktene han fikk dritmye penger for å reklame for vil leve evig. Hvil i fred.

Les også: Smil&Gift møter Ingeborg Senneset

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Reklame: Min rutine før show er: tømme tarm, kjefte litt på noen, finne roen og drikke en TINE IsKaffe. #tineiskaffe

Et innlegg delt av Vegard Harm (@vegardharm)

X