Gjennomtrengende sårbar, urokkelig selvsikker

På albumet Look Up Sharp forteller Ekko Festival-aktuelle Carla dal Forno historien om et liv som lengter etter intimitet, men som feiler og tar fatt på det ukjente.

b
a

Artisten som sverger til DIY både som sound og etos, er ute med sitt andre full-lengde album Look Up Sharp utgitt på hennes nylanserte label Kallista Records. Carla Dal Forno har shufflet mellom storbyer som Berlin og London og hentet inspirasjon til det nye albumet som beskrives som en refleksjon av den kaotiske storbyen med sine skiftende identiteter og blanke ansikter. Look Up Sharp er historien om det flytende livet som lengter etter intimitet, men som feiler og derfor tar fatt på det ukjente.

Les også: VIDEOPREMIERE: Broen lurer på hvordan man finner seg selv i kapitalismen

TI-SPORLANGE Look Up Sharp er et drømmende downtempo-album som vanskelig lar seg feste i sjangerkatalogen. Det spinnes fra rent instrumentelle til vokalbelagte låter som psykedelisk drivende «No Trace» til nonchalante «So Much Better» og insisterende og sårbare «Took a Long Time» i tillegg til det konkluderende trip-hop sporet «Push On» med nostalgiske tilbakeblikk på band som Massive Attack og Portishead.

LOOK UP SHARP er en solid oppfølger av debutalbumet You Know What It’s Like fra 2016. Det er luftig og minimalistisk, mørkt og mangefasettert med en gjennomtrengende sårbar, men samtidig urokkelig selvsikker vokal. I Look Up Sharp er det nettopp i den musikalske minimalismen at Dal Forno evner å etterlate rom for den introspeksjonen som tar oss med i hennes dypt melankolske univers.

Carla Dal Forno spiller fredag 25. oktober på Ekkofestivalen i Bergen. 

Les også: Nordmenn reagerer sterkt på musikk som er Best Akkurat Nå