Trailer: Tim Heideckers «Mister America» ser veldig gøy ut

Tim Heidecker utvider On Cinema-universet med spillefilm. Mockumentaren «Mister America» følger Heideckers kamp for å bli statsadvokat og har USA-premiere om NØYAKTIG én måned.

b
a

Tim & Eric … står igjen som noe av det mest innovative og morsomme innen humor i internett-tidsalderen. De senere årene har Tim Heidecker gått solo, og potensielt blitt enda galere og mer surrealistisk. For eksempel slapp han tidligere i år 70-talls-folk rock-albumet What the Brokenhearted Do… Uten at det nådde Best Akkurat Nå-lista vår (Pitchfork belønnet ham med 6.5/10).

LES OGSÅ: Folket v. Tim Heidecker – Saken om The Electric Sun 20

HEIDECKERS NYESTE prosjekt, mockumentaren Mister America, plukker opp tråden fra den fem timer lange true crime-parodien The Electric Sun 20 Trial fra 2017. Den gang ble Heidecker – i rolle som «Tim Heidecker» – tiltalt for uaktsomt drap etter å angivelig ha tatt livet av 20 ungdommer med en giftig vape-penn som han solgte i forbindelse med en EDM-festival.

Etter mye om og men,  ble rettssaken kjent ugyldig, og Heidecker gikk fri.

I likhet med The Electric Sun 20 Trial er Mister America en utvidelse av universet fra filmpodcasten og webserien On Cinema at the Cinema som Heidecker har skapt sammen med Gregg Turkington alias Neil Hamburger.

LES OGSÅ: Vegar Tryggeseid intervjuer Gregg Turkington

PLOTTET Mister America er noe som dette: Tim Heidecker driver valgkamp om statsadvokat-embetet i San Bernardino Country. Mostanderen hans er Vincent Rosetti – mannen som forsøkte å dømme Heidecker for vape-drapene. Motivasjonen er en slags kombinasjon av hevngjerrighet og barnslig stolthet. At Heidecker verken har noen som helst form for juridisk kompetanse eller tilknytning til San Bernardino skal i alle fall ikke stoppe ham!

Er det en liten allegori til det amerikanske politiske systemet der forsmådde, bitre, ærlig talt ganske dumme og sinte menn uten kompetanse slåss om topp-posisjonene? Kanskje …

Uansett ser Mister America ut til å ha potensial til å bli en morsom satire over politikk, mannsrolle og dagens Amerika.

LES OGSÅ: Tim and Erics nye strømmekanal går på lufta i dag