«Trist» nyhet (ironi): Her musikken som er Best Akkurat Nå

I denne ukas utgave av spillelista som kontinuerlig inneholder den beste, nye, musikken finner du PAN-AL, Dårlig Vane, Okay Kaya, Wingding, Karpe og maaange fler!

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: De dummeste spillene du MÅ spille i høst

Dårlig Vane – Viktig

Dårlig Vane er ute med sitt første album! «Viktig» er en seig, tung og tilsynelatende DK-inspirert låt som kanskje har mer slow burner-potensial enn hit-vibber. «Rocker nokke smykkar, mamma spør om eg e nyktar / Kordan holder du det gående? Har du begynt med det eg fryktar?», rapper Amadou. Tja. Hvis det hun frykter er at Dårlig Vane har begynt å lage bra musikk så er svaret ja. Hvis det hun frykter er at de bruker rusmidler for å takle hverdagen så … kanskje?

03 Greedo – Bring The Block Outside

Free 03! Los Angeles-rapperen soner for øyeblikket en 20 år lang fengselsdom for narkotikatrafikk og våpenbesittelse. Før han røk inn spilte han heldigvis inn vanvittige mengder musikk – visstnok nok til cirka 30 album – som dryppes gradvis ut over livene våre, sånn for å være helt sikker på at vi ikke skal glemme ham. Ifølge Texas Department of Criminal Justice slipper han i utgangspunktet ut «allerede» i 2026, men han kan søke om prøvetid allerede neste år. Vi krysser fingrene.

PAN-AL – It’ Rigged

Ambient? Drum and bass? Drum and Ambient? Samma det, vi sier det igjen: «It’s Rigged» er en av årets fineste låter. EP slippes 25. oktober og samme dag er det vinylslipp/lyttefest på Baklengs.

LES OGSÅ: Premiere: PAN-AL singeldebuterer med en av årets fineste låter

Yung Bleu – 1980 Flow

For et par-tre-fire år siden var det en del norske musikkskribenter (ok da, det kan hende det bare var én) som prøvde å gjeninnføre begrepet «crooner» om emosjonelle rappere som synger ballader like mye som de rapper, som tømmer hjertet sitt like mye som de tømmer clips. Heldigvis festet det aldri seg. Kanskje fordi det raskt viste seg å verken være en distinkt bølge eller tendens, snarere en retning nesten all mainstream hiphop bevegde seg mot, eller kanskje fordi ingen bryr seg om hva hiphop-skribenter med studiepoeng på Blindern og nettleser-fane med The Fader oppe til enhver tid skriver. Men – i en parallell virkelighet der disse faktisk har definisjonsmakt ville vi nok sagt at Yung Bleu er en av de beste rap-croonerne der ute.

«1980 flow» er en deilig og melankolsk låt om å ikke ha noe, men å ha lyst på alt: «Momma got no gas in the car / that’s why I’m late for school». En litt artig greie med låta er at selv om den heter «1980 Flow» så sier han faktisk «1990 Flow» i låta. Gjør han ikke? Han gjør jo det?

Belizio, T.E. Terror – Omen

Det nye sørlandet møter det gamle sørlandet! Barnevernsbande-rapperen Belizio har fått med seg Tor Even fra Vågsbygd Handy og resultatet er hardt, oppjaget og skummelt, slik som Vågsbygd Handy pleide å være.

Lightning Bolt – USA Is A Psycho

Denne gangen kommer Lightning Bolt med på lista (nesten) utelukkende på grunn av låttittelen. Tenk å finne på dette UTEN å være fra japan?

Hannah Diamond – Part of Me

Norske pop-artister burde lage musikk som dette i stedet for den «kalde» og «nordiske» dritten som de fleste holder på med. Vi har state of the art datateknologi her på nissebjerget også. Det er lov å lage musikk som formidler følelsen av fremmedgjorthet denne føler med seg =)

cupcakKe – Grilling Niggas

Nice cover, hard låt.