NATT&DAGs valgomat: Kanonvalg for Høyre og Rødt!

… Mens Arbeiderpartiet går mot krisevalg!

b
a

NATT&DAGs valgomat har holdt koken i over tre måneder, det er derfor på høy tid at vi presenterer våre prognoser for neste ukes valg!

Over 22 000 av våre lesere er klare i sin dom: Det er enten Rødt og Høyre som bør styre Norges kommuner, mens Arbeiderpartiet, Venstre og Krf bør holdes langt unna alt som kan kalles makt.

Ta quizen: Klarer du å fokusere på valgets viktigste saker? 

Verdt å bemerke seg er det at dersom dette hadde vært et stortingsvalg, ville vi ha gått mot fire år med mindretallsregjering, med mindre venstresiden hadde klart å få med seg Rødt på laget. Kosekommunistene er nå Norges desidert største parti, skal vi tro våre lesere.

TACOTRADISJONER, klimakrise og lyse chinos var ikke overraskende de mest polariserende temaene. «Det er akseptabelt å erstatte kjøttdeig med bønner når det skal handles inn til tacofredag» var igjen spørsmålet som virkelig splittet velgerne – kun 10% svarte ¯\_(ツ)_/¯ på dette spørsmålet. Femti prosent synes det er akseptabelt å velge bønner, en liten oppgang fra 2017 (48%), noe som tyder på en videre oppmykning av norske tacotradisjoner.

Les også: NATT&DAG dekker valget: Erlend i Trøndelag

DET VAR FORTSATT stor enighet (66%) i at han innvandreren nede på hjørnet har mye spennende frukt og grønt, men det er likevel en nedgang fra 72% enighet i 2017, noe som tyder på at han innvandreren nede på hjørnet har fått mindre spennende frukt og grønt siden sist. Stor enighet var det også i at det er faen meg verdt det å kjøpe kvalitetskaffe, selv om det koster litt (55% enighet), og at man ikke bør takke nei til en god krigsdokumentar (54% enighet).

STØRST UENIGHET var det i at det er flaut å spørre om hjelp på byggevarehandler (72% uenig), og at forsidebildet på Facebook til den som tok valgomaten inneholdt fire jenter i bunad som kaller seg «verdens beste» (75% uenig). Spørsmålet som i minst grad engasjerte våre lesere var hvorvidt «mikro-mobilitets-start-ups er den nye oljen» eller ikke. Her svarte hele 47% at de er ¯\_(ツ)_/¯. Vi klandrer dem ikke.

Endelig resultat:

Blokkfordeling:

Les også: NATT&DAG dekker valget: Erlend på Østlandet