OBS: Vi har oppdatert Best Akkurat Nå-lista vår!

Artister som FAKETHIAS, Synne Sanden, Gabrielle, Lindström, Pom Poko, Lars Vaular og Röyksopp har sluppet ny og bra musikk, i tillegg til noe … indonesisk gabber?

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Shikoswe: – Da jeg ble Ukas Urørt tenkte jeg nok at jeg skulle gi ut en plate året etter

AVGVSTVS – Malmö

Etter KingSkurkOne-samarbeidet «Majestetisk» har AVGVSTVS igjen fokus på eget prosjekt. «Malmö» har som så mange andre raplåter i 2019 et småcatchy refreng, oppløftende steel drum-beat og tekst som dreier rundt romantikk og festing. Men kanskje er ikke alt så rosenrødt som det virker på overflaten? Svaret får vi neste fredag når Ullern-rapperen slipper  EP-en Snabba Cash.

Relling, Ola Kvernberg – Hiding Space

Jada, musikkonkurranser finnes ennå. Relling var finalister i fjorårets Jazzintro, der unge folk konkurrerer om … å være best i jazz! De hadde ikke trengt en konkurranse for å bevise dét, akkurat, bare hør på denne ømme og håpefulle låta de har laget med rockefiolinisten Ola Kvernberg.

Gabber Modus Operandi – Semeton 10 Ton

Indonesisk støy/hardcore/gabber. FOR et cover.

Jeezy – the enTRAPeneur

Jeezy har rukket å bli 41  år, og Young-prefikset har han kvittet seg med for lengst –  men han er like fet som i 2005, i alle fall nesten. TM104: The Legend of The Snowman er visstnok trap-legendens siste album (!), eller i alle fall det siste i Thug Motivation-serien som startet med det legendariske Let’s Get It: Thug Motivation 101 fra 2005. Og det siste som blir utgitt på Def Jam.  Nuvel. Det kommer mer det føler vi oss sikre på. Inntil videre får vi kose oss med åpningssporet «the enTRAPeneur», og de 17 andre låtene som følger.

Lars Vaular, Röyksopp – To minutter

Nå har vi ventet i snart ti år på at Lars Vaular skal legge rapkarrieren på hylla og bli forfatter, poet eller noe – men så slipper han låter som dette da, og vi tenker: hvorfor i alle dager skal han det? Han kan gjerne fortsette å rappe for alltid, uten at vi skal klage, i alle fall ikke så lenge han lager bangers. Og «To minutter» med Röyksopp er en banger. Selvfølgelig er den det.

Alcest – Protection

Franskmennene i Alcest har lenge vært pådrivere i den smale, men viktige(!), blackgaze-strømningen som slo an for alvor med Liturgy, Deafheaven og Oathbreaker tidligere dette tiåret. Deafheaven har imidlertid byttet ut sin powerballade-melankoli med thrash-riff (man kan kanskje tillate seg å spekulere om dette har noe med forbindelsen mellom suksess og forbedring av psykisk helse å gjøre??), og Liturgy har sklidd ut både sjangermessig (for hvor i huleste skal man plassere dem?), og som prioritering for primus motor og multiartist Hunter Hunt-Hendrix. Alcest har derimot fortsatt å dyrke det eventyrlige og sørgmodige soundet som gjorde dem til kultfavoritter i utgangspunktet. Spar tårene til albumet som kommer i oktober!

SKAMMEKROKEN:

HAYES, Nico & Vinz – Where I Belong

¯\_(ツ)_/¯