Guide: Tilfluktsteder rundt Øyafestivalen

Øya gir deg ikke bare ting som går inni hørehullene dine, festivalen tilbyr også ting å putte i spise- og drikkehullet. Men noen ganger trenger man å komme seg litt vekk fra et festivalområde full av influencere, dyr øl og smaksprøver fra Coop Mega. 

Her er stedene i nærheten av Øya hvor man kan drikke, slappe av og samtidig støtte lokalmiljøet (det er jo derfor du er på Øya i utgangspunktet, ikke sant?).

Fortauskanten utenfor Bunnpris på Tøyen

Oslos billigste øl får du fremdeles på matbutikken, og det å ta et par kalde bjørnunger mens man sitter på fortauskanten utenfor Bunnpris er ikke bare en viktig del av Øya-opplevelsen, det er billig og det vi i redaksjonen beskriver som «nice». Hvem vet, kanskje det setter seg noen ved siden av deg som du kan networke med? Så du får en fot inn i musikkbransjen?

Sverre’s kafé

Det kan bli mye av firmaer og brands på Øyafestivalen, og da kan det være godt å trekke seg tilbake til et av de mest autentiske og organiske brandene i nærområdet, nemlig Sverre’s kafé på Carl Berner. Hos «Sverre» er det garantert ingen kommunikasjonsbyråer eller Westerdals-elever som har hatt noe med design eller interiør å gjøre. Det er bare en veldig hyggelig (og veldig brun) pub.

Ocean

Foretrekker du dine puber som du gjør dine kvinner (brune, litt ironiske og eid av en tyrker) kan du ta turen til Ocean, hvor det er en god blanding ekte alkoholikere og folk under 30 som er der delvis ironisk og delvis fordi det faktisk er fin blanding av kaotisk og koselig. Om det er biljardbord, gratis wi-fi og sannsynlig at man får en gratis skål med potetgull til ølen? Jepp!

Perla

Foto: @perlarodelokka / Facebook

Problem: Du har lyst til å drikke i Sofienbergparken men vil helst gå på do innendørs, ha et nytt glass til hver øl og ikke snakke med noen andre enn de du kom med. Løsning: gå over veien og inn på Perla. Det koster litt, men det er det som regel verdt, spesielt hvis du setter pris på skillevegger laget av tre som er fulle av store dekorative hull.

Human mote

Om du vil sitte litt nærmere selve festivalen og enda nærmere de som jobber i baren kan du sette deg på Human Mote på Tøyen Torg, hvor det er umulig å si noe uten at bartenderen hører deg. Det trenger ikke å være negativt, spesielt hvis du vil snikskryte, øve på standup eller spille inn podcast, eller hvis du i motsetning til alle i redaksjonen ikke lider av sosial angst.

Postkontoret 

Selve flaggskipet på Tøyen Torg er Postkontoret, som kanskje gjør mer for det uuttalte målet til Tøyenløftet, gentrifiseringen, enn det uttalte målet, integrering. Når det er sagt, om Tøyen Torg skal være for alle må det også være noe der for øvre middelklasse som vil ha vin, god pizza (også veganske) og øl i det øvre prissjiktet. Og om integreringen går riktig godt er det kanskje Steely Dan på høyttaleren og naturvin i glasset som lokker minoritetsungdomen fra gata og inn i borgerskapet?

Glasnost 

Foto: @glasnostoslo/Facebook

Tøyen har kanskje ingen sykkelbar, men en annen trend har nådd bydelen: puber med krigstema. Ifølge initiativtakerne bak Tøyen Torg skal alle aktiviteter på torget ha et element av kunnskap i seg. Og sånn sett har jo Glasnost med sitt kalde krig-tema lyktes. I alle fall bedre enn Nille, som også finnes på torget.

 

X