8chan-eierens Youtube-kanal er helt fucka

Youtube-gullgruve: Eieren av det kontroversielle nettstedet 8chan går i en nylig publisert video i rette med de som vil stenge forumet permanent. Men uttalelsen åpenbarer noe som både er mer interessant og mer overraskende: Yoga, ASMR og videoer av bæsj.

b
a

«What a sad weekend». Jim Watkins sitter foran en green screen som viser et bilde av Benjamin Franklin med solbriller på, og i bakgrunnen lyder en trist trompet som høres ut som den kommer fra et historisk Steven Spielberg-drama. Mannen, som har flyttet fra USA til Filippinene for å blant annet drive en grisefarm (!) snakker om massedrapene i Dayton og El Paso. To massaskre eller terrorangrep som i helgen til sammen tok livet av minst 40 mennesker. Det er en tragedie for både USA og Mexico, sier Watkins. Drapsmennene er monstre. Det er åpenbart at sinnssykdom er involvert.

Watkins eier det omdiskuterte anonyme nettforumet 8chan. Det siste året har det stått sentralt i spredningen av hele tre høyreekstreme terroristers manifester. Først Christchurch-terroristens, så i forbindelse med et terrorangrep mot en synagoge i California, og i helgen dukket det opp enda et rasistisk kampskrift på forumet, like før terrorangrepet mot latinamerikanske innvandrere i El Paso på grensen mellom USA og Mexico som drepte minst 31 mennesker. 

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om 8chan

I videoen som ble postet i dag tidlig og som har fått tittelen «Sorry for the inconvenience, common sense will prevail», snakker Watkins om backlashet 8chan har fått etter helgens terrorangrep.

«8chan is an empty piece of paper for writing on», sier han. Man kan ikke stenge et nettsted bare fordi det også blir brukt av massemordere.

I løpet av mandagen forsvant nettstedet fra internett etter at sikkerhetsfirmaet Cloudfare sa opp samarbeidet. Men kun noen timer gikk før forumet var oppe igjen, denne gangen beskyttet mot DDoS-angrep ved hjelp av Bitmitigate, frem til Bitmitigate mistet avtalen med sin nettverkstilbyder, og 8chan forsvant enda en gang.

LES OGSÅ: Tidens ånd: Brand twitter er canceled, coverband-festivaler og terrorist-look

I skrivende tidspunkt er ikke nettstedet lenger tilgjengelig på det åpne nettet. Watkins bedyrer at nettstedet snart dukker opp igjen, før han avslutter med å si «my thoughts and prayers with the victims of violence … everywhere».

I mellomtiden har brukerne søkt tilflukt i et lukket nettverk basert på P2P:

Men det er nok tvilsomt at alle de én million menneskene som Watkins hevder bruker nettstedet har funnet veien til gjemmeplassen.

Heller ikke mange har funnet veien til Watkins Youtube-kanal. Kanskje ikke så rart. For det aller meste av innholdet han publiserer er komplett ubrukelig.

Som denne «ASMR»-videoen som består i at Watkins skriver med penn på papir i 55 minutter.

WATKINS ER I DET hele tatt en veldig fascinerende karakter. Han kaller seg en serie-entreprenør. Etter å ha vært yrkesmilitær i rundt 20 år dimiterte han i 1998 for å satse 100 % på sin nye og helt geniale start-up-idé: å markedsføre usensurert pornografi til det japanske markedet, der kjønnsorgan på film som kjent på tildekkes av pixler.

I 2004 flyttet han til Fillipinene for å drive en grisefarm. I tillegg driver han en rekke IT-baserte selskap, blant annet eier han en libertarianistisk nettavis. Alt dette i tillegg til å stå ansvarlig for verdens for tiden mest kontroversielle nettside, et anonymt forum som i flere år har vært kjent for la seg bruke til å spre høyreekstremistisk tankegods og rasistisk hatpropaganda, kun halvveis kamuflert som memes og humor.

Jo, og så driver han med larveoppdrett.

Denne ubrukelige videoen der han viser frem en larve-avling har 151 visninger:

LES OGSÅ: Fremtidens lure-apper

Som om ikke det er fuckings nok, og det er det jo, driver Watkins et lydbok-selskap. En av bøkene han har spilt inn er Ayn Rands Anthem fra 1937. Etter seertallene å dømme går ikke businessen sånn veldig bra. 

Og så poster han Yoga-videoer. Selvfølgelig.

LES OGSÅ: Norge Rundt ute av kontekst

Lunch yoga uploading now. 11 sekunder med rent kroppslig helvete:

Og det er MANGE av dem:

Her filmer han det som ser ut som … bæsj?

Og det er noen greier med en kran. 

Lurer på hvordan det gikk.

Og så har han denne elleve sekunder lange snutten som bare heter «Black helicopter coming».

Ekte skummel. 

Jim Watkins mine damer og herrer. Et ekte renessansemenneske.

LES OGSÅ: Det beste fra Den norske James Bond-klubben