Bra, Bedre, Best Akkurat Nå

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

I Hate Models – Sexual Tension

Er du modell? I så fall burde du kanskje holde deg unna Jaegers Øyanatt på torsdagen, hehe. Denne franske mysteriemannen har rukket å bli en av industritechnoens viktigste navn og har per nå en splitter ny utgivelse i posen. Det høres selvsagt fortsatt ut som om noen hamrer med en slakterkniv inn i roterende vifteblader. Det skal sies at maaaange forsøker på nettopp dette, uten å få det til bedre enn I Hate Models.

City Girls, Saweetie – Come On

Den 16. august slipper plateselskapet Quality Control, som huser blant annet Migos, Lil Baby, City Girls, Lil Yachty og Stefflon Don, oppfølgeren til samlealbumet Quality Control: Control the Streets, Volume 1 som i 2017 samlet omtrent det som kunne krype og gå av artister som er komfortable med å rappe om dop, fest og sex på en Atlanta-beat.

Som helhet var resultatet forglemmelig, slik samlealbum gjerne er, men flere av låtene står seg fortsatt godt i dag. Eksempelvis Lil Babys «My Dawg»-remix og Quavos jazz-eksperiment «South Africa».

Ikke minst var Quality Control: Control the Streets, Volume 1 allmenhetens første møte med gruppa City Girls. På oppfølgeren blir det etter alt (dvs: Instagram-poster) å dømme mer av overfloden fra førsteskiva, en overflod som City Girls ett og et halvt år senere er en selvsagt del av. På singelen «Come On» har de fått med seg Saweetie som tidligere i år tok City Girls’ og Cardi B’s bitch-attitude, mixet det sammen, og lagde OK pluss-albumet Icy. Beaten på «Come On» er produsert av DJ Durel, som mange kanskje husker fra den ekstremt gøyale hyllesten til kombinasjonen potetgull og dipp, 2017-låta «Dab of Ranch». Bra greier.

Bonus: Lil Baby, DaBaby – Baby

Også en singel fra Quality Control: Control the Streets, Volume 2: På «Baby» møtes to av de beste rapperne som kaller seg noe med Baby. Baby, baby og baby! Artig? Ikke veldig, og som tittelen fremstår låten heller ikke veldig inspirert, men det får passere fordi Lil Baby er Lil Baby.

Bendik HK – U Know How I Feel

Akkurat så stilrent man forventer fra Bendik HK, med kontemplerende beats, emosjonell synth og rar, mikrotonal perk. Sees på Øya!

Les også: Bendik HK har en høne å plukke med norske festivalgjester

Ellen Allien – Love Distortion – Introversion Remix

Sommeren er en tid der mange produsenter trekker for gardinene i sine smått depressive huler for å knote med remixer. Blant dem som har gjort det aller finest er den lovende Berlingutten Introversion, som her har gått løs på et av sporene på Ellen Alliens albumutgivelse fra mai.

Les også: Norge Rundt ute av kontekst: Vi har tatt et dypdykk i NRKs mest psykedeliske arkiv

NY SPALTE: Skammekroken

VIKING_DEATH_TRAP.EXE  – FUCK_YOU_HOLD_KJÆFT

Hvis du liker Sushi X Kobe, men synes at de har for mye egenart og synes kunstnerisk verdi er et irrelevant kriterium er VIKING_DEATH_TRAP.EXE et både godt og skamløst alternativ. Slitsomt navn, slitsom musikk, ekstremt slitsom og altfor velkuratert Instagram-profil. Hvis du går inn på den noe mer mangelfulle Facebook-siden deres finner du dette forsøket på å gå viralt med en lavthengende boomer/Frp-diss, som likner mer på en parodi fra NRKs underholdningsavdeling enn ekte hiphop:

PS: Moduleringen i låta, hahaha.

PS2: Etter tegnsettingen å dømme legger de også ut sine egne tekster på Genius. Tips: Det KAN bli for mye branding, det kan det. Nei takke oss til den genuine musikkentusiasmen:

Les også: Lene (20) legger ut nesten alle norske musikktekster på nett

 

X