Hysj. Hører du det? Det er musikken som er Best Akkurat Nå

Carmen Villain, The Holy Mountain, Einár, Dree Low, The Switch, 612, Z.E., Rosalia, Dusky, Riff Raff og Chief Keef. Gudene skal vite: det er deilig å ha ører i en verden med så mye ny og bra musikk.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: Q&A med Silvana Imam: flyskam, kjevebevegelser, bitches and hoes

Rod Modell, DAL – Jade – DAL REMIX

Er det sånn her det føles å meditere? Nei, det er det så absolutt ikke. Fra Sentral-Europas mest uhyggelige dansekjeller kommer plateselskapet Tresor. Skatten de nå har plukket fram er albumet Captagon signert produsenten Deepchord som denne gangen går under sitt egentlige navn, Rod Modell. Særlig vidunderlig er bonussporet remixet av DAL som slenger deg i veggen som en griseunge. Untz, untz og oink oink!

Einár, Dree Low – Min Nivå

Friendship ended with vonHaartman, Straynané er vår nye svenske favorittprodusent.

The Holy Mountain – Night Striker

The Holy Mountain er et Oslo-basert (?) band som lager musikk for fremtiden. Selv kaller de seg et utopisk band, men «Night Striker» lyder mer som dystopi i våre ører. Det er litt Drive (2011) over det, litt 80-talls sci-fi og bilkø i Los Angeles i en aboriginer-inspirert dokumentar om forurensning. Og så er det et nytt type dop som man tar som øyedråper i en verden der ingen lenger drikker alkohol. Nei, nå bare babler vi: ærlig talt vet vi ingenting om The Holy Mountain, men det ryktes at de har spilt på Blitz et par ganger. Tirsdag spiller de på Kafé Hærverk, og der serverer de – inntil fremtiden tar oss alle av dage – fortsatt alkohol.

Dusky – Static

Ingenting stryker bedre mot ørehårene denne julimåned enn litt melankolsk house med slørede vokaler. Jo vanskeligere det er å høre hva som blir sunget, jo bedre. Den britiske nerdeduoen Dusky leverer en ganske smakfull tre-spors EP med Life Signs Vol. 1 og markerer forhåpentligvis også at den evinnelige bølgen av lo-fi-produsert house fra Storbritannia er ved å stilne.

LES OGSÅ: Bendik HK har en høne å plukke med norske festivalgjester

612, King Skurk One, Moggger – Copacabana

Dette er akkurat det som står: en 612/Moggger/KingSkurkOne-låt med en sommerlig og distinkt vibe som kjennetegner akkurat disse artistene. Oppskriftsmessig? Joda, man vet hva man får, og som i livet forøvrig kan det være en bra ting, og det kan være en dårlig ting. Men en ting er i alle fall uomtvistelig: Mogggers beats er klare for noen utenlandske rappere snart. Det kunne blitt veldig spennende. Veldig!

Carmen Villain – Sometimes I Love You Forever

–Hvis ikke lyden treffer folks ører så er den ikke der.

Z.E – PARA E MAKT

Med tydelig og poengtert uttale og fleksibel flow er Z.E den feteste rapperen i Sverige akkurat nå, i alle fall når han boltrer seg på de spretne D.A. Doman-aktige produksjonene fra … du gjettet riktig: Straynané. «PARA E MAKT» åpner EP-en Mer änn rap som ble sluppet onsdag, der zetta viser en mer følsom side enn tidligere.

LES OGSÅ: Isak von Haartman er ekte greve – og Skandinavias beste hiphop-produsent