Gode nyheter? Bedre enn som så: Best Akkurat Nå

Trøndersk rap, koreansk autotune og ekstremt skummel techno. Den beste nye musikken med: Bulmboy$, dragongirl, Jenny Hval, syndasizung 신다시정, FRED. 프레드, Doni Mula, Pappaisjappa, Jeals +++++

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: Rave er ikke en museumsgjenstand

dragongirl – DJ Broke My Heart on the Dancefloor

dragongirl lager alltid veldig skremmende musikk, og det blir ikke akkurat bedre av at det trues med hjerteknusing i låttittelen. Men det går bra, låta er verdt både eventuelle bange anelser, kvalte hikst og sårede følelser. For det er en låt, eller er det en intro? Det høres ut som noe som kan spilles før Sushi x Kobe går på scenen, eller kanskje – mer nærliggende – en låt som varsler mer dragongirl-musikk. Lov å håpe, hjertet er til for å knuses, uansett.

Doni Mula, Pappaisjappa – Bagishen

Det er et før og et etter Doni Mula i norsk gangsterrap. Bra hver gang.

Jenny Hval – Ashes To Ashes

«Ashes To Ashes» er førstesingelen fra Jenny Hvals kommende album The Practice of Love. Låten handler om å leve og å dø, men hvis man setter den på mens man sykler kan man sikkert tenke at den handler om andre ting, som for eksempel at det er veldig deilig å leve, og at å sykle absolutt ikke gjør det noe verre. Nei det er egentlig ganske deilig, å sykle i solskinnet, kjenne brisen mot ansiktet. Det tenker du, mens du glemmer det Jenny Hval forsøker å minne deg på: at du skal dø en dag, og at den dagen kommer tidligere enn forventet om du driver på som nå, hører på musikk mens du sykler i trafikken.

Bulmboy$ – Hazy

Liten merkedag, denne uken, for onsdag slapp 01-modellene i Bulmboy$ det beste trønderskspråklige rapprosjektet siden Shitrichs Makka Nykinen. Med tanke på hvordan ståa er for rap på trøndersk sier det ikke  mye, dessverre, men minst én ting sier det, nemlig at B U L M er Bulmboy$’ beste prosjekt hittil. EP-en består av fire låter, som kanskje også kan tolkes som utforskinger av hvor Bulmboy$ kan gå i fremtiden. «Buran» er homage til Trondheimsrap på 00-tallet, «Hazy» moderne 612-aktig, refrenget på «Tørna» høres ut som dansk gangster-rap fra 2015 og «Klokka 12» er en anthem for alle som liker å røyke hasj på nach.

Det kan også tolkes som et statement eller et varselskudd. Bulmboy$ kan lage sånn musikk, sånn musikk og ikke minst sånn, så ikke tro at du er noe bedre enn dem, liksom. Uansett er det liten tvil om at de har det veldig gøy med å lage musikk, og det smitter alltid. «Hazy» er, om ikke den beste, så den gøyeste låten på EP-en – men sjekk for guds skyld ut hele, og så tenner du et lys for Trondheimerne. For dette trengte de.

LES OGSÅ: Moyka: – Det handler om å finne det lille glimtet du kan leve i

syndasizung 신다시정, FRED. 프레드 – Summer Lover

Koreansk bassdrevet autotune-pop som er perfekt hvis du har lyst til å føle at bussturen hjem er introen i en anime-serie, og det har du jo.