Warp Records feirer 30 år på Baklengs med Smalltown Supersound

Verdens viktigste plateselskap for elektronisk musikk inviterer til bursdagsfest – både på internett og i Oslo.

b
a

I den korte, kaotiske og elektroniske delen av musikkhistorien har plateselskapet Warp alltid stått i sentrum. Siden stiftelsen i 1989 har de gitt ut IDM- og elektronikalegender som Aphex Twin, Squarepusher, Autechre, Boards of Canada, SOPHIE, Oneohtrix Point Never, Bibio og Brian Eno, og nyskapende rnb- og hiphop-artister som Yves Tumor, Kelela, Flying Lotus og Danny Brown. Nå har de 30-årsjubileum.

Labelet skal for anledningen gjøre en takeover av nettradioen NTS Radio under navnet «WXAXRXP», hvor planen er å spille liveopptak, uhørte mikser og annet snadder fra deres største artister. En online musikkfestival, der altså, som er på lufta 21-23. juni.

Det norske vennelabelet Smalltown Supersound står for den offisielle feiringen av Warp her i Norge. Platesjappa Baklengs på Fredensborg i Oslo sentrum holder oppe fra klokken 14:00 på fredag og utover kvelden, og inviterer til henging med gratis drikke. Joakim Haugland fra Baklengs og Smalltown Supersound hoster feiringen.

Hva er planen for kvelden?
– Det blir drikke, NTS takeover, rabatterte Warp-plater og give-aways. Og så kommer det garantert mange fornuftige mennesker som elsker elektronisk musikk. Vi gleder oss til en lang helg med bleep og bloop og kunstig intelligens.

Hvordan har Warp klart å holde seg aktuelle over så lang tid?
– Svaret er veldig enkelt. Kvalitet. De inngår aldri kompromisser når det kommer til kvalitet. Alt de gir ut er 100 prosent gjennomført. Man får en følelse av at det ligger en dyp kjærlighet til musikken bak alt de gir ut. Sånn har det alltid vært.

Les også: Oneohtrix Point Nevers vakre og overveldende «Age Of» har noen av årets flotteste låter

Joakim Hauglands fem Warp-favoritter: