Tidens ånd: kjønnsskifte, inflasjon i Y2K-estetikk og sexsymbol-tørke

Dette er bare noe av det som definerer tiden vi lever i.

b
a

Kjøre flere på samme el-sparkesykkel
Nå som det ikke lenger er like spennende å kjøre el-sparkesykkel alene, har folk begynt å kjøre to stykker på én og samme scooter.  (hvisker) Vi har til og med sett to mennesker dra en tredje person på skateboard etter seg. Gode gud…(roper). Når kommer programmet hvor en programleder kjører en kjent person på el-sparkesykkel mens de prater om den tunge tiden?!

Kjøre el-sparkesykkel på Operataket
Og forresten: Man kan ikke bare introdusere et nytt rovdyr i en balansert næringskjede og håpe at alt går bra. El-sparkesykkel-brukerne har tatt over Oslo-jungelen og gjort Operataket om til Norges dyreste rampe. Det er rett og slett stappfullt av el-sparkesykkel, og folk som faller av el-sparkesyklene da det er tusenvis av store hakk i den stilrene hvite Operafasaden. Vi synes ikke el-sparkesykkel bør bli ulovlig, men vi kunne jo prøvd å kriminalisere dem i en uke bare så vi kunne kose oss med å se folk på el-sparkesykkel flykte fra politiet.

Protest og cava med verdens beste jenter
Å ta på seg bunad med verdens beste jenter blir aldri like gøy som når man drikker cava på 17. mai-frokost, men å protestere mot nedleggelse av lokalsykehus og fødeavdelinger i bunad med de beste er faen ikke feil det heller! Nå må vi bare finne en bunad-anledning som ikke har med sex (17. mai) eller konsekvensene av det (fødeavdelinger) å gjøre. Væpnet revolusjon, cava og bunad med verdens beste jenter?

Les også: Hvor skal alle som kjører el-scooter? Hva flykter de fra?

Bli venn med hval på fylla
På VG.no kunne vi se at den stakkars ensomme kjendishvalen Hvaldimir nå har blitt redusert til å hente mobilen til fulle jentegjenger som mister den i havet mens de hilser på ham. Det hele minner mer og mer om en slags uverdig blanding av Jason Bourne, Free Willy og Rorbua. Vi vet fremdeles ikke helt hva den stakkars hvalen har gjort før han ble hele Norges, men kanskje var det noe helt forferdelig og at oppholdet her er en slags straff? Sir Professor Whale, have you heard that Solskjær is hired full time??

Bli ansatt i staten selv om man er grovt ukvalifisert
Vi trodde det var slutt på government hand outs når de blå og mørkeblå tok over landet. I stedet har Regjeringen blitt et slags utstillingsvindu for en barmhjertig og tilgivende arbeidspolitikk, noe spesielt Frp tjener på. Regjeringen gir jobber til sexforbrytere (Bård Hoksrud og Terje Søviknes), gir ufortjente mange sjanser til folk som har bevist at de ikke bør ha ansvar (Sylvi Listhaug), ansetter folk som ikke er kvalifiserte (Sylvi Listhaug igjen) og fungerer i det hele tatt som en vernet bedrift (alle som har hatt justisminister-posten).

At Sylvi i tillegg synes det er greit at folk lever så usunt at skattepenger må gå til uføretrygd, pensjon, sykehus, medisiner, sykepenger og legetjenester når de blir syke av all friheten tyder på at Frp faktisk er et nihilistisk parti som ønsker å rive ned og ødelegge alt, inkludert velferdsstaten, egen regjering og egne velgere. Four more years!

Dobbel straff
Og når vi først er inne på det: Sylvi Listhaug og Jon Engen-Helgheim foreslår dobling og firedobling av straff basert på bestemte forbrytelser og hvor man begår forbrytelsen. Jasså! (Blunker og gjør vår beste Johan Golden-parodi) Vi synes loven bør være lik for alle, men om det skulle innføres foreslår vi dobbel og firedobbel straff på disse kriminelle handlinger begått på følgende områder: Kjøpe sex i Riga, tenne på bilen på egen eiendom, slå ned asylsøker på fest, true folk med våpen, sende porno på pdf til barn fra Stortinget, svindle skattebetalere med falske reiseregninger osv osv. ;)

Les også: SAS ofrer seg for miljøet!

Konkludere med at det ikke er noe galt med meningene til Jordan Peterson
Generasjon X-fedre som fikk Tolv Regler For Livet til jul har endelig ryddet rommet, lest den ferdig og kaster seg på debatten flere måneder for sent. De selvutnevnte Peterson-ekspertene tar selvsagt til NRKs kommentarfelt for å fortelle at den kanadiske professoren selvfølgelig ikke nazist, det er jo ikke noe nazisme i boka! For å sende dem en frase fra Petersons fans: Hvordan kan du vite hva han egentlig mener om du ikke har sett alle de timelange forelesningene hans??

Sexsymbol-tørke
Da vi i redaksjonen skulle liste opp nåtidens norske sexsymboler kom vi ikke på en eneste en. Har vi blitt flinkere til å respektere kvinner (og menn), eller spiller ikke artister like mye på sex lenger? Kanskje begge? Og hvorfor trengte vi å lage en liste over sexsymboler? Det vil vi ikke si, men om noen har et klart svar på hvem som er 2019s største norske sexsymbol vil vi gjerne vite det.

Artister er ikke på Facebook
Artister har begynt å gi faen i ha Facebookside og bruker all SoMe-energien sin på Instagram isteden. Er det fordi Facebook ødelegger demokratiet, overvåker oss, selger informasjonen vår og ikke betaler skatt? Eller er det en annen grunn? Kanskje er det bare en trend? Og som vi alle vet: trender snur! Jez_ebel har nemlig akkurat laget Facebookside! Er det ironisk? Er trenden på hell? Har egentlig artister Facebookside uten at vi har fått det med oss?? Åh, vi gleder oss så fælt til å se hvordan dette utvikler seg!

Inflasjon i Y2K-estetikk
Tidligere forbeholdt pionerer som Virtual Self, Jenni Friis og Vetements har nå blitt mainstream med Karpes SAS PLUS-cover. Dette tok ikke lenger tid enn noen FÅ måneder, folkens.

Frijazz kan endelig brukes til noe!
Da SIAN arrangerte antiislamsk demonstrasjon i Stavanger, bestemte omtrent 25 personer seg for å spille drithøy frijazz for å overdøve de få demonstrantene. Politikere fra Stavanger sier jo ofte at Stavanger skal bli, eller er på vei til å bli, kulturby, og om det er dette som skal vekke frijazzen til live igjen er det kanskje verdt et par anti-islamske demonstrasjoner? Nå gleder vi oss til å se frijazzen løse klimaproblemene, de økonomiske forskjellene mellom folk og oljeindustrien.

Faksimile: Stavanger Aftenblad

Lurt av VG
Det er ikke noe nytt fenomen at aviser tjener penger på annonser, men nå er det på tide å adressere det: Det ER for mange annonser i VGs «interaktive» saker hvor man scroller for å se nye sider med blanding av video, bilde og (minimalt med) tekst. Da vi fikk høre at internett var den nye TV-en trodde vi ikke det betydde at vi skulle eksponeres for like mye reklame også??

Uforpliktende kjønnsskifte på Snapchat
De av oss som støtter retten til å kunne skifte kjønn, men som ikke vil gjøre det selv og derfor bare kan spekulere på hva som kunne vært, har nå fått en mulighet til å drømme seg bort med snapchats nye kjønnsskifte-filter. Flere menn har allerede laget Tinderkontoer med bilder av seg selv som jenter, og får både matcher og ubehagelige beskjeder. Javel, så viser det seg sikkert at dette er noe Snapchat gjør for å trene opp AI-en sin på å gjenkjenne ansikter, men er det så farlig da? Se se gøy da folkens! Kom igjen da! Hæ? :D

Å få rabies
Som om vi ikke hadde nok med comeback fra meslinger og kopper, har nå en norsk dame dødd rabies også! Jasså, ja. Kan vi ikke heller gjennopplive NAVN på gamle sykdommer?? For eksempel trollfjes og … Øøhh … Ja, nå kommer vi ikke på flere her. Og trollfjes er kanskje bare noe fra Ut i vår hage? Det kan jo ikke ha vært en ekte diagnose? Eller? Jaja, ikke vet vi. Vi burde nok bare ha sletta hele denne, men nå er det for seint, pga FEMINISME! Eller? Nei, vent. Okei, bare slett den! Komputer, slett denne!

Boblere: Spise deodorant i ASMR-videoer, Erlend og utenlandsproffene, Aass’ cider, «vi lever i et helvete», kommunisme er farlig igjen, kommunisme er herlig igjen :D, Bulmboy$, Doni Mula, EU-valg, Joe Biden-apati, pollen, rolig russ, Abels Tårn-reduksjonisme, imitasjonshumor, Rosenborg er ræva, OK gesture, Månen krymper og det KAN ikke være vår feil, Rødt, GoT SUGER, «post-woke», verbal blackface, vi har glemt debatten om Jordan Peterson og Slavoj Žižek, planlegge 17. mai-frokost, øøøøh … camp?

Les også: Vi stod opp kjempetidlig og dro på konferanse om rusreformen

 

Tidens ånd stod først på trykk i NATT&DAGs mai/juni-utgave – som er på gata NÅ.