Psst! Denne musikken er Best Akkurat Nå

Vi trodde aldri denne dagen skulle komme: Isah, Black Midi, Guleed, Cherrie, Bendik Baksaas, Floating Points, Hôy La, Linni, Ost & Kjex, Lil Baby, Future OG Charlie XCX har gitt ut ny og bra musikk!

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: Warp Records feirer 30 år på Baklengs med Smalltown Supersound

Isah – Blackberry

Karpe-protégé, Dutty Dior-kompis og stavangersk nasjonalskatt. Isah er ute med sitt første prosjekt, EP-en sukkerspinn og hodepine (del 1). Den beste låten på utgivelsen, Pluto-produserte «blackberry», føles som et eneste langt refreng. Låten har masse driv, ikke så ulikt singelen «Hallo» med Dutty Dior. Produksjonen plinger og plonger opp og ned mens Isah vekselvis rapper i korte bursts og drar på tonene, som en norsk Lil Baby.

black midi – Western

Med minimalt av materiale liggende ute på internett har den eneste måten man har kunnet oppleve black midi på vært på gamlemåten – live. Konsertopptaket deres fra Iceland Airwaves avslørte i starten av året at joda, de ER så bra som jungeltelegrafen har antydet. Debutalbumet deres som ble sluppet i dag skuffer mildt sagt ikke. Londonguttene har et friskt take på det støyete krysningspunktet mellom midwest emo og matterock, der den teatralske Peter Gabriel-vokalen møter både prog-wave-aktige basslinjer og andre sprø greier. Det er rett og slett veldig mye å ta tak i når det kommer til det bandet her, og «Western» er bare én av albumets mange, mange høydepunkter. Legg merke til den skrikende Swans-lapsteelen (?) som kommer inn på 5:00-merket. Sees på Øya!

Linni – Fløybahn

Prøver produsent Kvam å snikinnføre trap-style EDM i rapbeats igjen? Vokalsynthen føles … ikke veldig i tiden. Men det går fint, for beaten er ellers minimalistisk og Linni går hardere enn vanlig. PS: I kveld spiller Linni på Parkteateret og tar med seg Myra, Vilde Tuv, Jenny Skavland fra Yoguttene og sikkert enda noen fler. Sees!

Inya Lake – Inya Lake V

Ukas diggeste ambient, levert av vinneren av Osloprisen 2018 i kategorien Årets beste musikk, Bendik Baksaas. Albumet er laget for å akkompagnere Maria Brinchs utstilling av … digitalprintede tepper! Vernissage i dag på Kunstnernes hus.

Les også: Den siste innovative perioden i norsk metal er glemt