Det beste fra Libertinius, Norges eneste politiske maskot

Liberalistenes maskot elsker frihet men hater insekter og skatt.

b
a

Liberalistene er kanskje ikke det største partiet vi har her til lands, de fikk bare 0.2% oppslutning ved Stortingsvalget i 2017, men på et område er de milevis foran de større partiene: Liberalistene har en lilla maskot! Den heter Libertinius og minner litt om frihetsgudinnen om den hadde vært mindre, lilla og myk.

Maskoten har hele 31 tusen likes på Facebook-siden sin, som er ganske mye mer enn de 5 599 som stemte på Libertinius parti ved forrige valg (Selv partiet har til sammenligning 17 tusen likes og 18 tusen følgere).

Norge er et land med mange partier, og skal man skille seg ut må man være litt annerledes. Det har Libertinius forstått. Her er de beste øyeblikkene til den skatte-hatende lilla maskoten.

Les også: DEBATT: – Å legalisere eller avkriminalisere narkotika er ikke veien å gå

Libertinius vinker i bakgrunnen på Dagbladet-TV

Under Stortingsvalget i 2017 hadde Dagbladet flere direktesendinger og intervjuer med sentrale politiske skikkelser foran Stortinget. En som ikke ble invitert var Libertinius, men han fant en god løsning, nemlig å stå i bakgrunnen for å vinke og holde opp skilt.

Ja, kanskje det kan funke?

 

Faksimile, Medier24

Les også: I behandling for spiseforstyrrelser: – Vi er en gruppe mennesker som i vekslende grad driver og dør

En-mannsrave i Milde

Da Libertinius gjestet lokallaget i Milde var det visstnok den største samlingen liberalister i Milde noensinne! Vi aner ikke om det er sant eller ikke, men Libertinius lar ikke en god anledning til å danse gå fra seg!

Tortur av møll

Personlig frihet betyr også personlig ansvar. Har du for eksempel flydd rundt hele natta for å forstyrre Libertinius mens han ligger i det varme lilla kostymet og prøver å sove, må du regne med at det får konsekvenser, selv om du bare er et insekt. Libertinus bestemte seg nemlig for å torturere en møll og legge det ut på Facebook-siden sin! Herlig!

Lykke til i kommunevalget, Libertinius! 

Faksimile, Libertinius Facebookside (@Libertinius)

Les også: NATT&DAG spør: Folk som skal se på wrestling