Best Akkurat Når? Best Akkurat Nå!

Jez_ebel, PNL, Future, Einár, Jonas Benyoub, Polo G, Varg og mange fler i ukens Best Akkurat Nå-spilleliste.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: Hvor pen synes JEZ_EBEL selv at hun er?

Einár – Första Klass

Sveriges største rapper, målt etter antall streams, heter Nils Kurt Erik Einar Grönberg. 16-åringen var fortsatt bare 15 da han i fjor fikk et gjennombrudd med «Duckar Popo» som klatret til 45. plass på den svenske hitlisten. Hittil i 2019 har det blitt to førsteplasser, én andreplass og nå har det jaggu blitt et album og. «Första Klass» er en sentimental kjærlighetslåt, smidd over franske Dadjus «Reine» fra 2017.  Egentlig er det en litt rar åpningslåt på et rapalbum, men det er vel bare å konstatere at det er bestanddelene og ikke helheten som er i fokus hos Einár, og godt er det. Hadde det motsatte vært tilfelle ville det vært fremstått alt for plateselskap-kuratert, alt for gjennomtenkt, for lite tenåringsaktig. Det blir det tidsnok.

Varg – The Fallen Star Was Just a Man /Buff_depressed

To ting kan vi enes om i denne stadig mer polariserte medievirkeligheten: Guidelines og regler er fascisme og Varg er veldig flink til å lage depressiv elektronisk musikk med bare akkurat nok håp i seg til at man orker å leve videre, polarisert medievirkelighet eller ei. Tidligere denne uken slapp den hyperproduktive svensken EP-en Sky City: A Weak Heart To Break (Spit). Men har han laget denne på mobilen mens han har vært på reise, på et hotellrom eller på t-banen, mon tro?

Jez_ebel – Telephone

I en tid der teknologiskepsisen er sterk, spesielt i forbindelse med sex, Spotify-debuterer Norges fremste soveromsartist med en låt som er en slags hyllest til noe så fint og tekno-retro som telefonsex. Det er også noe retro over hvordan hun offentlig henvender seg til ønsket telefonsexpartner, som en slags kontaktannonse fra et ungdomsblad fra 80-tallet. Hvem er denne personen hun vil skal ringe, spør man seg selv. Ikke vet vi, men det er godt mulig han er spansk.

Se også: Videointervju med Jez_ebel: Hvor pen synes hun selv at hun er?

PNL – Mowgli II 

Onsdag slapp PNL ny musikk helt ut av det blå. Det er sånne øyeblikk man lever for! «Mowgli II» er en sololåt, det er bare storebror Ademo og beaten. Låten er en oppfølger til «Mowgli» fra 2014 som kom som singel til albumet Que la famille. Det er også første låten med bare én av de to brødrene og ingen gjester siden nettopp det albumet. «Mowgli II» er ett eneste langt vers, først rappete, så litt mer autotunete og atmosfærisk. Tematisk dreier det seg etter alt å dømme om tja, vanlige PNL-ting. Her er en engelsk oversettelse av åpningslinjene:

I come from the jungle, call me Mowgli
I’ve got good quality hash, I don’t have any bad quality hash

Ikke feil!

Jonas Benyoub – TREZEGUET

Jonas Benyoub er i ferd med å få litt sånn «din favorittrappers favorittrapper»-status. I dag slapp han EP-en Godhet for svakhet. Autotune-stemmen på åpningslåta «TREZEGUET» er det klareste vi har hørt på en stund.

Polo G – Pop Out Again (feat. Lil Baby & Gunna)

Chicago-rapperen Polo G har gitt ut album og oppskriftsmessig nok bruser det over av tragisk drill-melankoli. «Pop Out Again» kommer helt på slutten som en litt for mektig dessert man egentlig ikke har plass til, men som man ikke klarer å takke nei til.  Hans beste låt fra før er singelen «Pop Out» med Lil Tjay. Med Lil Baby og Gunna på gjestevers blir en uimotståelig låt enda mer uimotståelig. Lil Baby høres ut som om han snakker baklengs, refrenget er like fint som på originalen og Gunna er … Gunna er Gunna :)