Hvor er musikken? Den er her. Og den er Best Akkurat Nå

Det Sticky Icky, Orions Belte, Iris, Charlie Skien og Ros har til felles er at alle sammen har sluppet ukas beste låter, og er med i ukas spilleliste.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Sticky Icky – Confessions

Katolisisme er kinky af.

Les også: Videopremiere: Sticky Icky er kinky katolikker

Mustard, Young Thug, Gunna – Woah Woah

I dag slapp Mustard albumet Perfect Ten. Det består av ti sanger, som ikke i noen grad er perfekte. Den som kanskje kommer nærmest er «Woah Woah» der Young Thug og Gunna tar det ned oppå litt nedpå gitar-spill. Veldig sommerlåtsk, men ikke på den plagsomme faux-dancehall-måten. Ikke all sommermusikk trenger å høres ut som en Norway Cup-hit, og det vet både Mustard, Young Thug og Gunna veldig godt, selv om de ganske sikkert ikke vet hva Norway Cup er.

(Kilde: Genius.com)

Frysninger!

Iris – mercy

Første gang vi hørte denne trodde vi hun sang «letting me build a sex bot», og la den umiddelbart inn i sexrobot-lista vår, noe vi har forpliktet oss til å gjøre gjennom en svært lite gunstig sponset innhold-avtale vi ble tvunget til å inngå med en sexrobot-fabrikk da vi gikk konkurs i 2008. Da vi fant ut at den 22 år gamle bergensartisten Iris isteden synger «letting me build a safe spot», klarte vi å lytte med lave skuldre, og innså at låta er bra og at den hører hjemme i denne lista.

Ros – Patience 

Ikke noe ris til Ros denne gangen heller, for svensken lager bare bra musikk. Strictly smashes, bare bangers! På fjorårets briljante album Peaches N Cream viste hun den rappete siden av «urban»-medaljen (som så avgjort ikke er en bakside!). På «Patience» har hun tatt turen til klubben, der hun står alene, mildt uinteressert i det som skjer rundt seg – er hun for ruset, for kul eller kanskje bare litt redd for alle de andre? Ros er forresten i en egen liga hva miks av svensk og engelsk angår: Let’s get wasted, det er många timmar kvar tills vi wake up. Okei! Hvis vi ikke husker helt feil, var det slik Petter Skjerven spådde vi kom til å snakke i fremtiden i det Typisk Norsk-programmet man så én gang i året i norsktimen på barneskolen. Det var i 2004. Nå er det 2019. Dette er fremtiden.

Orions Belte – Cherchez La Ghost

Denne gjengen spilte på den smått legendariske slippfesten for det nye Øya-nummeret vårt tidligere denne uka, og slapp i dag et rykende ferskt stykke instrumentalmusikk (sett bort i fra den silkemyke koringen!). Glatt slide-gitar og merkelig perkusjon, oh la la.

Les også: Ketsjup & Sennep prøvde ut Oslos nye pizzaautomat for å finne ut om italienere kan erstattes av roboter.