Dette er de beste podcastene du kan høre på Storytel

//Sponset innhold fra Storytel//

Vi er alle stadig hekta på podcast. Får aldri nok! Likevel må man jo finne dem, disse podcastene, og det har avfødt en ny trend: Podcast-anbefalinger. Å anbefale podcaster er blitt den nye podcasten. Snart finnes det like mange podcast-anbefalinger som podcaster! Og her er en til, så vi bidrar åpenbart bare til problemet.

Men saken er nemlig den, at kanskje ikke alle vet at Storytel ikke bare har lydbøker og e-bøker, men også podcaster! Her er noen av de beste:

Svartelista

Svartelista er klassisk true crime, og handler om noe som aldri slutter å fascinere: Seriemordere. Men Svartelista er også podcastenes svar på en seriemorder: I stedet for å fordype seg i én sak, og gå gjennom alle detaljer, er hver episode viet et nytt offer, en ny seriemorder. Kommer man egentlig nærmere å forstå disse gærningene? Nei, men det er vel også derfor de aldri slutter å fascinere. En episode handler om Zodiac-morderen, en annen, nei faktisk to, handler om Unabomberen. Ja, alle dine favorittseriemordere er her.

Mange av dem amerikanske, men en av våre favoritter er episoden om svenske Lasermannen. Nærmere hjemme gjør det liksom enda mer uhyggelig! Det eneste vi savner er derfor episoder om noen norske seriemordere …

Les også: Vi delte ut Storytel-abonnement til trengende folk (og dyr)

Kris på Kripos

Kristopher Schau besøker Kripos for å skjønne hvordan Norges svar på FBI jobber. Med en munter og folkelig innstilling stiller Schau etterforskerne sånne spørsmål som vanlige folk lurer på: Åpner de telefoner med å prøve å taste mange koder? Kripos-etterforskerne er også overraskende trivelige og villige til å fortelle om metodene sine, nesten så villige at man begynner å lure på om det egentlig er en god idé at de avslører så mye…

Men når en fra Kripos omtaler det å bruke dark web for «teknohipster» blir vi plutselig i tvil: Er alt sammen egentlig bare kødd?

BokPod

Hvis du elsker norsk litteratur og tropisk house, er dette podcasten for deg: Hver episode av Bokpodden begynner og slutter med noen chille kygoske toner, veldig tidsriktig i 2015. Som om ikke det er bra nok, så blir det bare enda bedre, når journalist Hallgeir Opedal reiser hjem til norske forfattere og med sin lune vestlandsvesen får de fleste, enten det er Dag Solstad eller Frid Ingulstad, til å åpne seg.

Det er også noen som overhodet ikke  trenger noe hjelp til å åpne seg (hei, Tomas Espedal!).

Håndbok til apokalypsen

Nyhetene blir stadig dystrere: klimakrisen synes ustoppelig, og verdens atomnasjoner er oftere og oftere i tottene på hverandre. Verdens undergang har aldri vært nærmere. Det er nesten så man i blant må legge seg ned og puste rolig. Men hva hjelper egentlig dét? David Skaufjord har gjort noe mye mer nyttig, nemlig laget «Håndbok til apokalypsen». Hvordan overleve i ødemarken? Hvordan finne mat? Praktiske spørsmål vi alle har nytte av svarene til.

Dette er en podcast du faktisk har bruk for!