Det skjedde i de dager at det kom ny og bra musikk

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: NATT&DAG spør Ruben: Er det terapeutisk å snakke med journalister om angst?

Mr. Pimp-Lotion – Peach Canei

Peach Canei var en av Vinmonopolets mest solgte viner på 80- og 90-tallet. Vinanmelder Merete Bø hos Dagens Næringsliv skriver i sin anmeldelse: «Dufter av tutti frutti og fersken med hint av såpe. Søt og vandig på smak med preg av epler. Tørr finish med en preg av lettere oksiderte epler. Kunstig smak som hører fortiden til.» Det var akkurat det vi hadde tenkt å skrive om denne låten også! Det var da som bare.

Elephant9 – Skink/Fugl Fønix

Nytt live-album fra landets mest hardtslående progjazzere her altså. Noen ganger må man bare sjekke innom de gamle proggegutta og forsikre seg om at de fortsatt kan spille. Som vanlig går dette ekstremt unna. *Martin Marki-stemme*: … og der var’n.

Se også: NATT&DAG spør: Folk som skal se på wrestling

Loui & Lexus – Space 

Loui & Lexus er Norges beste tenkerappere akkurat nå. I dag slapp de EP-en lol, og tidligere denne uken ble det klart at duoen fra Volda har blitt en del av Vibbefanger. Gratulerer! «Space» er sedvanlig melankolsk, men ikke desto mindre allsangvennlig av den grunn: «Eg trenger space, eg trenger space / Eg trykker enter og escape».

Ora the Molecule – A Piece of Heaven

Er det Björk på vokal her eller?? Neida, høres bare litt ut som det på starten. Ora the Molecule er et popband som liksom ikke har en klar nasjonal tilhørighet. Primus motor Nora Way har bodd og vokst opp tilsynelatende overalt, og spilt minst like mange steder med bandet sitt. Man skulle tro refreng uten ordentlige ord hadde gått av moten etter Baltimoras «Tarzan Boy», men gjennom moderne fenomener som joik-baserte bidrag i MGP er folket klar i talen – vi elsker fortsatt refreng med både oåh-ing og nynning. Og dette er ukas beste!

Freddie Gibbs, Madlib – Crime Pays

Det kommer et Freddie Gibbs og Madlib-album snart! Med tanke på hvor bra Freddie Gibbs er, hvor bra Madlib er og hvor bra deres forrige samarbeidsalbum Piñata fra 2014 var, knytter det seg stooore forventinger til Bandana. «Crime Pays» er første singel fra albumet som kommer 28. juni, og er egentlig akkurat det man kunne forventet, på en bra måte: det er vokalsample, funky beat med mange rare lyder og Freddie Gibbs på toppen, tøff i trynet.

Les også: Incels har begynt med plastisk kirurgi

X