Insta-kontoen @ratingoslotoilets anmelder Oslos toaletter

Det viktigste rommet i et hus er det rommet som huser toalettet. Toalettet er rommet der tabuer ikke gjelder, verken kroppslige eller sosiale. Derfor er det sunt å tilbringe en stund på toaletter. Etter et besøk på et offentlig eller semi-offentlig toalett har man alltid en dypere forståelse for hva det vil si å være et menneske.

Men ikke alle toaletter er like gode. Derfor er Instagramkontoen @ratingoslotoilets mer enn velkommen i feeden vår.

Kontoen rangerer serveringssteder i Oslo basert på toalett-fasilitetene, eller som de anonyme anmelderne selv skriver i bioen på Instagram: «i lys av lyssky aktiviteter».

Hvorfor begynte dere?
– Oslo fortjener et tilbud som forenkler en ellers hektisk hverdag. Alle byer med respekt for seg selv burde ha et lignende tilbud.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Aku Aku Grunerløkka. Stedet oser av hiphop. 2/10

Et innlegg delt av RatingOsloToilets (@ratingoslotoilets)

For en do er ikke bare en do.

Et innstendig fokus på «arbeidsbenk» i riktig høyde og et brennende hat mot små fliser, hinter til at de opererer med en utvidet definisjon av toalettets bruksområde. For toaletter er steder der greier både går inn og ut av kropper.

– Arbeidsbenken er et praktisk og renslig tilbud. Vi setter pris på stedene som legger det lille ekstra i potten. Men de forhatte flisene kan by på utfordringer.

Uansett ærend er det alltid et pluss med god plass, behagelig belysning og grunnleggende sanitære forhold. Et vakkert og velholdt toalett kan løfte ethvert besøk, ja endog en hel dag eller et helt humør. Prøv for eksempel doen i kjelleren på rådhuset, så forstår du hva vi mener.

Hva ser dere etter i et godt toalett?
– Det perfekte toalett inneholder lås, dosete, det er renslig, romslig, har arbeidsbenk og helt glatte flater. Og helst ingen dørvakter.

Hva er det beste toalettet du har vært på?
– Doene på casino i Monaco var helt ville, men til nå er det Hva Skjer på Torshov som har utmerket seg mest i Oslo.

LES OGSÅ: Vi tok speed på nybegynnerkurs i mantra-meditasjon

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Escalón Tjuvholmen. Pluss for hylle over toalettet. Rent og ryddig, men igjen ser vi de forhatte små flisene. 7/10

Et innlegg delt av RatingOsloToilets (@ratingoslotoilets)

Hvilket har skuffet mest?
– Alle uten dosete og lås.

Bruker dere alle doene eller er dere bare innom og titter?
– De aller fleste stedene er forhåndstestet på et eller annet tidspunkt, så nå om dagen går det mest i kvalitetskontroll og bildedokumentasjon.

Om ikke toalettfasiliteter verken er det kvelder på brune buler, måltider på restauranter eller netter i mørke klubbkjellere står og faller på, er det greit med en viss oversikt over byens avlukker, disse rommene som ingen egentlig snakker om med mindre de er fryktelig stygge eller slående pene.

Dette er også Oslo.

LES OGSÅ: Hvor skal alle som kjører el-scooter? Hva flykter de fra?

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Galgen. Brukbare arbeidsforhold, men stort minus for rødt horelys i taket. 4/10

Et innlegg delt av RatingOsloToilets (@ratingoslotoilets)

Har du et drømmetoalett?
– Toalett-scenen i Fear and Loathing in Las Vegas har et interessant ytre. «With a bit of luck, his life was ruined forever».

Har dere noen ambisjoner for fremtiden utover å teste doer?
– Vi er veldig tilfreds med å teste doer, men vi har som mål å ekspandere geografisk. Vestkanten er til nå underrepresentert, og det er mye potensial i stor-Oslo.

LES OGSÅ: Tore Tvedts jakt på kjærlighet har gitt ham manndommen tilbake

X