Tidligere NATT&DAG-ansatt tiltalt for voldtekt av åtte kvinner

Mannen i 40-årene har hatt jobber og verv i kultur- og utelivet, og har blant annet bakgrunn i NATT&DAG.

b
a

Siden 2015 har politiet etterforsket flere voldtektsanklager mot en kulturprofil i 40-årene. Nå er mannen tiltalt for voldtekt av åtte kvinner.

Det var Nettavisen som først meldte om tiltalen mot mannen. 

– Tiltalebeslutningen er sendt tingretten for berammelse i dag. Vi kommenterer ikke saken før den er bekreftet forkynt for tiltalte, opplyser statsadvokat Trude Antonsen til Nettavisen.

Den tiltalte har hatt jobber og verv i kultur- og utelivet. For flere år siden, og i en lengre periode, var han også ansatt i NATT&DAG.

NATT&DAG omtalte saken da det ble tatt ut siktelse mot mannen høsten 2017. Den gang var vi i kontakt med flere av kvinnene som var eller hadde vært involvert i politietterforskningen, også noen som hadde valgt å ikke anmelde forholdene. Oslo politidistrikt har etterforsket 14 forhold totalt, som ifølge anmeldelsene skal ha skjedd fra 2005 og fram til 2014. Saken var ferdig etterforsket desember 2018, og på samme tid meldte VG at mannen anmeldte åtte av tretten kvinner for falsk eller uriktig forklaring.

Mannens forsvarer, Elisabeth Myhre, understreker til Nettavisen at tiltale ikke betyr at han er skyldig.

– Det konstateres at fire anklager henlegges. Dette er nær 1/3 av sakene totalt. At nettopp disse er henlagt er ikke overraskende.

Hun skriver videre:

– Akkurat nå er han fortvilet over at dette har kunnet gå så langt. Etterforskningen har vart i flere år og han er selvsagt sliten. Han tenker også mye på påkjenningen dette er for de han er glad i. Samtidig tenker han også på påkjenningen denne prosessen har påført flere av de involverte. Han har gått inn i en etterforskning med tillit til prosessen. Nå opplever han at de alminnelige rettssikkerhetsgarantier ikke ble ivaretatt.

Statsadvokat Alvar Randa opplyser til NRK at de har mottatt saken, men at det er for tidlig å si når et påtalevedtak vil foreligge.