Swedish Match lanserer snus med prosecco-smak

… og det er vel først og fremst en påminnelse om at verden bare går én vei.

b
a

Det er ikke ofte vi siterer vår svenske ekvivalent Nöjesguiden, og det er vel strengt tatt også sjeldent vi burde. Men det finnes én ting de kan utfordre oss på, og det er  særsvenske fenomener som boybandet Hov1 og snus. I går kunne de melde om at det svenske tobakk-selskapet Swedish Match lanserer snusen XR Göteborgs Rapé Sparkling Slim White. 

Og det er mildt sagt XR (Crossed Reality), for her er det ikke bare barrierer som krysses: det er også to verdener som forenes. Det er snus med smak av prosecco. Det er Bubbelsnuset. 

Snusen lanseres i forbindelse med Göteborgs Rapés 100 års-jubileum, noe som absolutt er noe å sable champagnen for. Og putte den i snus.

Les også: Erfaren snuser lærer deg snus box tricks

I den offisielle pressemailen sier Mattias Schyberg, Master blender på Swedish Match, følgende:

– XR Göteborgs Rapé Sparkling utgår ifrån smakprofilen i Göteborgs Rapé, med inslag av mousserande vin. Den inspiration vi hämtat från dryckesvärlden kan bäst jämföras med prosecco.

Svenske Cafe.se har også skrevet om (og smakt!) snuset med smak av bubbel, og har følgende å si om saken:

– Lika sorglöst charmerande som det första glaset billigt bubbel på förortsbalkongen efter en lång, skoningslös vinter. 

Den gode nyheten er, skriver Cafe.se, at det ikke er snakk om et begrenset opplag, men at bubbelsnuset tar permanent plass i snushyllene.

Ja, ikke i Norge, da. Men fra og med uke 19 kommer det til å «lanseres bredt i grensehandelen». Så da er det bare å rase avgårde, kjøpe et lager og kjøre i champagnerus tilbake til Norge. Eller ikke … =)