Miljø-trend? Endetidstegn? Nå SLIPPER du å dra på ferie!

Greta Thunberg bare snakker. Fakeavacation.com gjør noe med det.

b
a

Begynt å føle på flyskam, uten at du har klart å bli verken #VyKry eller togkry helt enda? Da har vi en god nyhet. Nettstedet Fakeavacation.com har gjort forretning av å forfalske feriebilder. Perfekt for deg som både hater å ødelegge jordkloden og hater å oppleve nye ting.

LES OGSÅ: Kassettlabelet HMD arrangerer festival og slipper EP: – Alt klaffet

For omtrent det en kveld på byen koster kan du kjøpe «pakketurer» til Las Vegas, Disneyland, Hawaii eller Grand Canyon. For 99 dollar får du en ferietur til et valgfritt reisemål, med seks inkluderte feriebilder. Bortsett fra at du aldri drar da, så i grunn betaler du bare for bildene.

Omregnet til dagens kurs blir det omtrent 140 kroner per Photoshop-jobb. Det er ikke så altfor ille.

Foto: Skjermdump Fakeavacation.com

Joda, så er dette kanskje ikke direkte et sunnhetstegn for samfunnet vårt. For det første er det jo ganske kjipt at en «må» fremstå vellykket på sosiale medier, uten vi skal gjøre dette til en Si;D-kronikk. For det andre er dette en tegn på klasseskillene i samfunnet, der noen reiser på ferie, mens andre bare kan drømme om det. Ifølge Boeing har 80 % av verdens befolkning aldri fløyet.

LES OGSÅ: Kroppens hemmeligheter

Det er usikkert hvordan et nettsted som Fakeavacation vil påvirke dette. Vil behovet for flyreiser minke? Eller sørger tjenesten, ved å fremstille dyre og miljøskadelige ferieturer som normalen, for å opprettholde en masseturisme-kultur som er allerede er godt i gang med å ødelegge både naturperler, kulturminner og atmosfæriske lag? 

¯\_(ツ)_/¯

Greta Thunberg på drømmeferie til Sofienbergparken (Kollasj, Foto: Anders Hellberg/Helge Høifødt)

Falske ferieturer begynner forresten å bli en aldri så liten *host* trend. Influenseren Gabbie Hanna fikk nylig mye oppmerksomhet etter å ha faket at hun var på Coachella.

Dette er ikke noe vi verken orker å harselere med eller ønsker å ta avstand fra. Det er i alle fall mer miljøvennlig enn å dra på ferie på ekte.

LES OGSÅ: Debatt: – Resett lever av ragebait, konspirasjonsteorier og landssvik-narrativer