Bäst Just Nu (prøver å appellere til svenskene)

Insomniac Bears, Darkthrone, Jonas V, Virgen Maria, Sunn O))) og Rico Nasty er bare NOEN av de som er best i musikk akkurat denne uka.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Vil du jobbe i NATT&DAG?

Virgen Maria, perth Daijing – Blex 

Tenke-hardstyle-året 2019! Spanske Virgen Maria påstår at hun er 1000 år gammel og at hun har blitt sendt til denne jorden for å frelse oss med techno, spiritualitet og sex. Sounds good to us! Hehe.

Instagramen hennes er forresten (fotball-kommentator-stemme) HELT VANVITTIG!

Sunn O))) – Between Sleipnir’s Breath

Verdens mest okkulte droneband er endelig tilbake. Denne gangen med en fullengder, Life Metal, som første siden Kannon fra 2015. I denne omgang har de fått med seg den anerkjente Steve Albini til å produsere, og OM det låter bra! Gitarene er like tunge som før, men har en luftigere klang. Hildur Guðnadóttirs mystiske vokallinjer er også verdt å få nevnt i mengden av god omtale som dette albumet vil høste i tiden som kommer.

Jonas V – Ekte Situasjoner

P-P-P-ALME! Er dette første låta med Palme-producer tag? Uansett: på «Ekte Situasjoner» viser Jonas Vik er nok en gang at han fort er Norges mest stabile rapper. Sjekk bare ut 21 Gram fra 2011, han har holdt på sånn her siden da. Minst. Det er 8 år med topp kvalitet. Det er ikke bare peanøtter i internasjonal sammenheng heller. For hvor mange klarer å henge med på rap-karusellen i mer enn fem år? Ikke mange. «Jogger i dongeri, jobber i joggis», rapper Vik . Fortsett med det! (Både med joggingen, jobbingen og rappingen).

mattisogjonas – I See Grief

Her er det myyye saftig rytmikk som foregår på én gang. Elektronikaduoen mattisogjonas er ikke akkurat navnet som har vært mest aktivt de siste årene, faktisk har de ikke sluppet noe siden … 2010! Dette er uansett sykt bra, alt fra den country-såre vokalen til den sømløse overlappen mellom klubbete beats og Neutral Milk Hotel-aktige blåsere.

Ezra Collective – You Can’t Steal My Joy

Britiske Ezra Collective lager en lettfordøyelig og livsglad sjangerlekende versjon av jazz, du vet sånn jazz som passer som hånd i hanske med tja, den tredje største scenen på Øya sånn utpå ettermiddagen en gang. Og jaggu: de spiller på Øya i sommer. Selvsagt gjør det det.

Class Photo – Hard Conversation

Den alvorlig motiverende andresingelen til det nyoppstartede nu-dicso-aktige soloprosjektet til Patrick Morris får det rett og slett til å rive hardt i den delen av magen der helgefølelsen ligger. Spillelistas mest livsbejaende refreng denne uka? Godt mulig.

Rico Nasty – Hatin

«I got bitches on my dick and I ain’t even got a dick». LOL! Rico Nasty er noe helt spesielt. Mye har skjedd siden hun slapp en av 2017s fineste raplåter, godteri-trap-låta «Block list». Nå er musikken hennes veldig punkete og hard. «Dirt Off Your Shoulder»-samplet på «Hatin» gjør den voldelige sounden hennes litt mer spiselig for ører som ikke har rukket å tilpasse seg helt ennå. Og så? Så er det bare å høre i vei.