Herreli, så mye ny og bra musikk! Her har du den:

Tobi Duchampe, MRD, KingSkurkOne, Eddy & Zino og Murmur er bare noen artistene som har gitt ut best musikk denne uka.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Tobi Duchampe – Amy’s Ecstacy

Hva ER egentlig dette?? Elektropunk-kometen Tobi Duchampe har endelig sluppet album, og det er både ekstremt rart og ekstremt bra. Om du har vært så heldig at du har fått med deg en av live-opptredene hans føles kanskje dette albumet som en såkalt «left hook»: mange av synthene er erstattet med et stort og variert instrument-ensemble, bestående av kjente og ukjente navn fra Oslos jazz- og progmiljø. Som det barnslige albumcoveret hinter om er dette svært eksentriske greier, som oppsummeres perfekt i «Amy’s Ecstacy», der frijazzete kaos får eksistere sammen med Jaga Jazzist-aktige fløytemelodier i en powerpoppete innpakning. Har bedt deg om å sjekke ut han her en god stund nå, så nå er det faen meg på tide.

Doni Mula, Pappaisjappa – Wallahi

Gangster-rappen har endelig kommet til Norge! Doni Mula har allerede sluppet et knippe veldig harde og veldig skumle sanger, men det topper seg på «Wallahi». På refrenget roper han «Walla vi gætter dem! Vil de ha problemer? Wallah vi gætter dem!», og det er til å bli redd av helt på ekte. Attenårsgrense! På andreverset kommer Instagram-fenomenet Pappaisjappa full av voldsom energi, så voldsom at det nesten er som om han er på vei til å falle av beaten, før noen trege linjer gjør at han henter seg inn igjen akkurat tidsnok til å ettertrykkelig slå fast at han alltid er klar for å poppe noen tæsjere.

MRD – Here in my arms

Å høre på MRD, enten om det er hjemme på rommet eller ute i Oslos stadig mer techno-positive uteliv, er som å rulle rundt på ballrommet på IKEA med en sirkelsag: veldig gøy men også veldig farlig. Det er rett og slett noe av det beste elektroniske Norge har å by på, rett etter de elektriske scooterne som nylig har invadert hovedstadens gater. Om ikke det beintøffe riffet i «Here in my arms» er nok for deg kan vi glede dere med at det bare er første låt i et helt album. God. Helg.

Les også: Guide: Sånn er du ufordragelig nordmann i utlandet på en miljøvennlig måte

KingSkurkOne – Heller Ut

Singel nummer to fra det kommende albumet. Hvis energiske «Faen Ikke Broke» ble spilt inn natt til lørdag kl 02, ble den avslappede og lavmælte «Heller Ut» spilt inn utpå ettermiddagen søndag en gang. Dette er røyke-dagen-derpå-musikk.  Høydepunkt: når han går i fistel, selvfølgelig.

Monograf – Nadir

Enda en langspillplate på denne lista, denne vår-aktige fredagen i mars! Her er et utdrag fra Monografs debut, et norsk postrock-band som gjør Godspeed You! Black Emperor-greia bare med forankring i norsk folkemusikk i steden for østeuropeisk – uten å falle ned i klisjéfylte neo-folk-troper!

Rich The Kid – Save That

Rich The Kid rapper på en sånn måte at det nesten fremstår tilfeldig at han gjør det på en beat. Så uanstrengt er det at at du ser for deg at han rappet lenge før beaten startet og kommer til å fortsette uendelig lenge etterpå. Litt som når Gorgon Vaktmester i Pompel og Pilt knapt hørbart ramser opp ting som slutter på «-ere» et sted langt, langt unna, mens Pompel og Pilt utforsker den rare verdenen de beklageligvis har blitt satt til å fikse. Rich The Kid derimot, skal ikke fikse noen verden, han skal bare boltre seg i den og kanskje tjene litt penger i samme slengen. Men på «Save That» er det først og fremst beaten som er stjernen. Låten er produsert av D.A. Doman («ZEZE», «Taste») og er catchy på en litt plagsom måte. Det er blokkfløyte, drithard bass og masse plass til Rich The Kid.

Heldigvis er ikke han like skummel som Gorgon Vaktmester. Rich The Kid synes bare at du skal holde kjeft og forøvrig betale ham i kontanter.

Les også: «Lords of Chaos» er (omtrent) ikke en film om black metal