NATT&DAG mener: En av disse bør bli vår nye justisminister

Det er fort gjort å måtte gå av om man sitter i Solberg-regjeringen og er fra Frp. Nå må vi se fremover.

b
a

Å nei og nei! Frps fjerde jutisminister denne regjeringen, Tor Mikkel Wara, gikk i dag av etter at kona hans ble mistenkt for å stå bak samtlige trusler, angrep og hendelser ved deres felles bolig.

Man skal selvsagt ikke godte seg i en sånn situasjon. Å sørge for at mannen din må gå av som justisminister fordi du har vandalisert eget hus, truet deg selv, satt fyr på din egen bil også latt som om det var andre som stod bak fordi du er sint på et teaterstykke du ikke har sett, kan selvfølgelig skje den beste.

At det skulle skje med Frp, som ikke er helt fremmed for skandaler, er selvsagt ekstra leit for dem.

Noen det ikke er leit for er de andre i Frp, for her åpner det seg forfremmelsesmuligheter hele tiden! Jon Georg Dale overtar jobben som justisminister inntil videre, men nå er spørsmålet hvem som skal ta jobben på permanent basis.

Her er noen forslag.

Bahareh Letnes

(Foto: Torjus Berglid)

Letnes er ikke bare vant til angrep fra media, hun har også et forhold til tidligere leder i justiskomiteen og tidligere midlertidige justisminister Per Sandberg. Dessuten er det kanskje på tide med noen minoriteter i regjeringen?

Wario

Marios onde bror Wario, har i likhet med flere andre Frp-topper en litt tvilsom bakgrunn, men gjør alltid jobben han blir satt til 100%, enten det er å kaste bananskall på de andre på go-karten eller å gå i den samme lilla snekkerbuksa hver dag.

Kjetil Rekdal

Tilfeldighetene ville ha det til at også Kjetil Rekdal mistet jobben idag. Den tidligere Start-treneren er godt vant til å redde synkende skip, og er det noen som trenger krisehjelp nå er det Frp. Og justisdepartementet.

Plankton fra Svampebob

Plankton falt en gang ned i en analysemaskin, og da ble det avslørt at han består av 99% ondskap og 1% varm gass. Det er jo ikke optimale kvalifikasjoner for å være justisminister i Norge, men det har jo ikke stoppet Frp før. Kanskje kan vi ikke være så veldig kresne akkurat nå?

Bård Hoksrud

Et eller annet sted nå sitter en blid og munter Bård Hoksrud og tillater seg selv et lite håp. Han lukker døren bak seg og setter seg ned på dolokket på kontoret. Han lukker øynene og hvisker til seg selv: «Justisminister Bård Hoksrud» idet smilet blir bredere enn det noen gang har vært.

Gravsteinen til Anders Lange

Det viktigste nå blir å ha noen som ikke roter det til for seg selv, og gjerne en med mye erfaring.

Solskjær-tabellen i dress

Hvis du bare fjerner masse poeng og mål og snur tabellen opp ned og stryker vekk de gode lagene med tusj, ja da ligger Manchester United på toppen av tabellen om man bare tar med kampene siden Solskjær tok over. Det blir kanskje vanskelig å få Ole Gunnar til å bytte jobb akkurat idag, men utrolige ting har skjedd i moldenserens liv før. Hvem hadde for eksempel trodd at han skulle klare å vinne så mange kamper med noen av verdens beste spillere?? Kanskje må vi ta ta til takke med Solskjær-tabellen utkledd som et menneske, i en liten dress. Men det klarer vi.

VG-journalisten som skrev om damen som danset med Trond Giske i snapchatvideoen

Hvorfor ikke? Er det så farlig da, herregud. Gi han jobben.

Mulla Krekar eller Bjørnar Moxnes

Frp er jo glade i straffer som svir. Derfor bør man sende et tydelig signal om at dette ikke holder, og gi justisministerjobben til en av deres verste fiender.