Forskning viser at … DENNE musikken er Best Akkurat Nå

Dutty Dior, Isah, Didzi, Ståle Storløkken, JNS og FOAMMM er bare noen av artistene som har sluppet ny og deilig musikk denne vårlige og deilige uka.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Didzi – Med Gutta 

Didzi fra Ålesund er en fersking på den norske hiphopscenenen, men med dobbelsingelen Ekkje Leik/Med Gutta viser han at han absolutt ikke er en lettvekter. Før lagde han musikk på engelsk, men han slo om i januar med singelen «Dum Stil». Klokt valg! Til Junkyard sier han:

– Det er litt meir utfordrande å skrive tekstane på engelsk enn norsk. Samtidig er det fleire kule ord å velge mellom på engelsk enn det er på norsk. Men eg trur eg vil klare meg fint med dei orda norsk har å tilby.

Det tror vi og!

Les også: Fjernet kunst fordi Hofstad Helleland skulle tale

JNS – Kan ikke si nei

Vi må nesten skrive dette hver uke til en låt: norsk R&B begynner å komme seg ass!

Isah, Dutty Dior – HALLO

Isah og Dutty Dior er Norges mest ikoniske duo. Si en mer ikonisk duo. Vi venter.

(…)

Venter fortsatt :-)

Er det forresten lov å håpe på en hel EP med de to snart?

FOAMMM – Honey

Fine ting kan ikke sies for mange ganger: våre favoritt-shoegazere i FOAMMM slipper endelig album i april. De teaser oss med nok en fantastisk singel, der nikkene mot Lush er kraftige og midtvestemoen er nøyaktig så tilstedeværende den bør være i det meste av følsom rockemusikk. «Jævlig schvett», som det blir sagt i slutten av låta!

Ståle Storløkken – Prelude to the Haze of Sleeplessness

Et sjeldent soloalbum fra hele jazz-Norges proggete skjeggetroll. Låter som om den hyggeligere delen av Supersilent skulle laget soundtrack til en klassisk sci-fi-film. The Haze of Sleeplessness er stort, atmosfærisk og oppslukende, og viser at Storløkken fortsatt en av de mest særegne tangentspillerne vi har. Ikke at det noen gang har hersket noen tvil.

Se også: Hva er forskjellen mellom stygt og pent? Pom Poko svarer