Venstreradikal redaktør kåret til Årets Stemme av drittavisen NATT&DAG

Vi møtte Harald Klungtveit, vinneren av Årets beste stemme.

b
a

En av de gjeveste Osloprisene er Årets stemme, og den gikk i år til Harald Klungtveit og Filter nyheter. Eller som Resett.no så poetisk oppsummerte det: «Venstreradikal redaktør kåret til Årets Stemme av drittavisen NATT&DAG».

Begrunnelsen for nominasjonen, en liste over alle vinnerene og bilder fra utdelingen på Ingensteds, kan du se her.

Det var en ydmyk redaktør som møtte oss da vi kom luntende med spørsmålene våre samme dag som avisa gikk i trykken: 

– Kred for å være bakfulle frem til nå.

Vi er fremdeles bakfulle, men nå har vi ikke noe valg. Gratulerer med pris. Var den fortjent?
– Oj, nei, det vil jeg ikke si. Jeg trodde Lilith Staalesen skulle vinne. Det er et bra knippe viktige stemmer i Norge som verken lar seg stoppe av alvorlige represalier eller av karrierehensyn og som risikerer mye mer enn vi noensinne har gjort. Men vi får ta det som en oppmuntring til å få fram flere sånne.

Hva kommer dere til å gjøre fremover for å bevise at dere fortjener det?
– Filter og jeg skal være enda mer slitsomme for alle som prøver å ødelegge norsk offentlighet med ljug, feilinformasjon og ekstremisme uansett hvor det kommer fra.

Les også: Alle er jævlige i debutboka til «Cat Person»-forfatteren

Har Resett, Document og HRS rett i NOE?
– Nei. Her snakker vi bare graderinger av grov villedning eller trolling, på en skala fra Breitbart News til Jokeren i Batman. Jeg ser at enkelte apologeter på Facebook har en sånn selv-blind-høne-kan-finne-korn-holdning til publiseringene deres, men det må de kutte ut.

Etter at dere vant publiserte Resett saken «Venstreradikal redaktør og ivrig Resett-leser kåret til Årets stemme», med snikfotografier av deg. Har du husket å kryptere telefonen?
– Jeg klarer ikke å få appene til å virke gjennom alle tårene på trykkskjermen.

Du (åpenbart en ivrig Resett-leser, i alle fall) gjorde oss oppmerksom på kommentarfeltet i nevnte sak, hvor noen skrev at NATT&DAG var en avis man leste ved pissoaret. Dette gjorde oss helt knust. Gjør vi NOE riktig?
– Hvis høyreradikale, fulle menn leser NATT&DAG-papiravisa mens de tisser stående, har dere revolusjonert bransjen. Glem «Spotify for aviser». Her er det forresten viktig å få med seg at en annen i kommentarfeltet mente hyppig lesning av Resett «bekrefter at han er en taper uten eget liv».

Per Sandberg og Bahareh Letnes (fienden?) delte ut prisen. Hvordan var det?
– Wow. Jeg føler jeg besudler det øyeblikket hvis jeg sier noe om det, eller hvis jeg spør deg hva de fikk betalt for å gi meg blomster.

Drømmer du mye om politisk ekstremisme?
– Nå har jeg begynt på et bokprosjekt om høyre ekstreme som gjør at det faktisk hender at jeg bråvåkner med såkalte ideer.

Les også: Tidens ånd: Privatpersoner betaler for sponsede Instaposter

Hva synes du om de andre nominerte til Årets Stemme?
– Seriøst: Begge burde være til stor inspirasjon for alle som vurderer å stå opp eller stå fram men ikke har gjort det ennå.

Ble du starstruck på Osloprisen?
– Jeg er ganske sikker på at en fyr som entusiastisk ropte «Harald!» bakfra da vi vant, var en kjendis. Men hvis det der var en slags ironisk Natt&Dag-fest-greie, ble jeg ikke starstruck. Stemmer det forresten at Fredrik Solvang var der, på ekte?

Ja visst, Fredrik Solvang var der!