SPILLELISTE: brenn., mobilegirl og Dutty Dior er Best Akkurat Nå

… og mange fler!

b
a

Hver uke* legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

*Vi tilstår å ha syndet: forrige uke ble ikke spillelista oppdatert. Redaksjonen beklager!

LES OGSÅ: VIDEO: Undergrunn er lei av sjokomelk

Dutty Dior – INGEN DEKNING

Forrige fredag slapp Oslo-gutten Dutty Dior det beste norsk hiphop-prosjektet på en god stund. Hele albumet er bra, men høydepunktet er helt klart når «INGEN DEKNING» og «DISTANSE» (med Isah) kommer rett etter hverandre.

Lista er for norsk hiphop anno 2019 er herved lagt.

LES OGSÅ: Hvorfor kommer det plutselig så mye bra hiphop fra Stavanger?

brenn. – Du og Jeg

Herlig 2000-talls gitar på denne ass, på den måten at man får lyst å sette på noe Turbonegro anno 2003. Men midt i låten skjer det noe, vi er ikke helt sikre på hva, det kommer et mellomspill, en synth tar plutselig tak, fillerister hele miksen – før det eksploderer i et refreng. Litt som når man rister en flaske champagne før man åpner den. Eller noe. Uansett hva det er gir det oss lyst til å forbli i brenn. sitt univers, for der føles det som alt kan skje, som om det alltid kommer bedre dager, hardere gitarer og større eufori. Mer!

Lil Blurry – Down To Ride

Lil Blurry fra San Francisco er født i … 2005! Tenk at så unge folk finnes! «Down To Ride» er uansett en bra sang, perfekt for å hensette psyken i en lystig og tilgivende tilstand før man presser seg inn på kollektivtransport på vei til og fra helgerelaterte skuffelser som dates, benyttelse av det lokale utelivet og/eller besøk hos familie og slekt.

LES OGSÅ: Hvem er sterkest i brenn.?

mobilegirl – Beaten Track 

Elektronisk musikk i sjangeren «??????». Det er i alle fall lett, humørløftende og dataspill-aktig. Fine naturlyder i bakgrunnen!